Gå til sidens hovedinnhold

Den siktede mannen i drapet på Heikki fra Mysen har kommet til Norge

Artikkelen er over 2 år gammel

Trolig fremstilles han for varetektsfengsling i dag. Dette bekrefter hans forsvarer Øystein Storrvik til Nettavisen.

Makaveli Lindén, som er siktet for Majorstuen-drapet i oktober i fjor, har kommet til Norge og framstilles trolig for varetekt klokka 13 onsdag.

Ifølge hans forsvarer ankom han i natt, og befinner seg nå i Oslo.

- Jeg kan bekrefte at han kom til Norge i natt, og han befinner seg i Oslo. Trolig blir han fremstilt for varetektsfengsling i dag, sier Øystein Storrvik til Nettavisen.

LES OGSÅ: Alvorlig helsetilstand for mannen som drepte Heikki Bjørklund Paltto

Onsdag morgen kom det også pressemelding fra Oslo politidistrikt.

– Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i dag. Politiadvokat Christian Hatlo vil være tilgjengelig for pressen i Oslo tingrett etter fengslingsmøtet, heter det i en pressemelding.

Mest sannsynlig starter fengslingsmøtet klokka 13.

LES OGSÅ: Fant kameraten Heikki (24) brutalt knivdrept: – Det var helt forferdelig; både det å finne ham og tiden etterpå

Lindén erkjente i avhør med norske etterforskere i Frankrike i oktober 2018 straffeskyld for drapet på Mysen-mannen Heikki Bjørklund Paltto på Majorstuen i Oslo 15. oktober.

Lindéns forsvarer, advokat Øystein Storrvik, hadde da, sammen med norsk politi og en rettspsykiatrisk sakkyndig, gjennomført et avhør av den 20 år gamle svenske mannen i forhørsretten i Dijon.

LES OGSÅ: Drapssiktede Makaveli Lindén har rasert fengselscellen

Mandag 15. oktober 2018 ble 24 gamle Heikki Bjørklund Paltto fra Mysen funnet drept i leiligheten sin i Arbos gate på Majorstuen i Oslo. Ved hjelp av overvåkingsbilder ble svenske Makaveli Lindén identifisert og siktet for drapet, og han ble etterlyst internasjonalt. En drøy uke senere ble han pågrepet på jernbanestasjonen i den østfranske byen Dijon.

Advokaten sier at Lindén i avhøret har innrømmet å ha brukt rusmidler mens han var i Norge.

Kommentarer til denne saken