Landsturneringen i sjakk startet i Oppsal Arena i Oslo lørdag og varer i én uke. Med 671 spillere til start ble deltagerrekorden fra Fredrikstad-NM i 2003 slått med god margin. 12-åringen fra Indre Østfold Sjakkselskap (IØSS) har forberedt seg godt.

– Jeg har trent en del, faktisk, sier Ola Maurtvedt med et smil. Han stiller i lilleputtklassen som har 50 deltagere og byr på mye tøff motstand. Mor og far er med som heiagjeng, og de mener Ola først og fremst skal ta dette mesterskapet som læring. Han har startet turneringen med én seier og ett tap i helgen.

Adrian Eide er en annen ung spiller som representerer Indre Østfold i årets sjakk-NM. 17-åringen deltar i klasse junior A og slo en mye høyere rangert spiller i første runde. Tredje IØSS-medlem i NM er Dan Vegar Sletten i klasse 3. Askim-bosatte Jan Sørgjerd (51), som er med- lem av arrangørklubben Nord- strand, spiller i den sterke mesterklassen og deltar i sin 26. landsturnering. I 1995 fikk han prøve seg blant eliten.

– Jeg har vel mistet litt av kampinstinktet, men vi får nå se, sier Sørgjerd, noe usikker på sjakkformen. Det ble tap i første, remis i andre runde.

Mysen-mannen Eirik Søreng, som spiller for Akademisk Sjakklubb, stiller i klasse 2. Han vant begge sine partier i helgen og ligger helt i toppen.