Symbol- politikk

EIENDOMSSKATT:  Eidsbergingene får neppe igjen penger de har betalt i eiendomsskatt.

EIENDOMSSKATT: Eidsbergingene får neppe igjen penger de har betalt i eiendomsskatt.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I et ekstraordinært kommunestyremøte i Eidsberg har politikerne i kommunen vedtatt at 30 millioner kroner av eiendomsskatten som er innkrevd skal tilbakeføres til innbyggerne hvis det planlagte badet i kommunen ikke blir realisert. Det får ikke blitt noen annet enn ren symbolpolitikk og renvasking av et ettermæle til det borgerlige flertallet som går av ved nyttår. Vi tviler sterkt på om kommunestyre i Eidsberg, som sitter som et interimsstyre fram til nyttår, kan binde opp kommunestyret i den nye storkommunen, Indre Østfold. Og de har også mulighet til å omgjøre vedtaket. Det var Venstre som frontet forslaget i møtet. Hensikten var å legge press på politikerne i det nye kommunestyret i Indre Østfold kommune. Målet er å få bygd et bad så raskt som mulig.

Vedtaket har trolig ingen betydning og vil neppe bli oppfattet som noe annet en symbolpolitikk. Ikke bare fordi det trolig ikke kan binde opp Indre Østfold kommunestyre. Noe også de som stemte for er usikre på. Men mest fordi badeplanene i Mysen består. Spørsmålet er bare om når, hvor og hvor kostbart det blir. Det er bred politisk enighet om at Mysen også skal få sitt opplæringsbasseng, men det er mye som tyder på at realiseringen lar vente på seg og at prosjektet vil bli skalert ned til det mange mener det bør bli, et nøkternt svømmeanlegg.

Så vi er rimelig sikre på at eidsbergingene verken i år eller de nærmeste årene vil få deler av eiendomsskatten i retur. Forslaget fra Venstre blir kun oppfattes som symbolpolitikk eller et forsinket valgkamputspill.

Skryter av nasking

Ungdommer nasker, stjeler i butikkene i Askim og andre steder i regionen. De filmer tyveriene med mobilen og deler det på sosiale medier. På samme måte som slagsmål eller overfall har blitt filmet og delt både i Indre Østfold og mange andre steder i Norge. Ifølge elevrådslederen ved Askim videregående skole gjør videoene de involverte til lokale kjendiser og gir dem status. Det må være en status som tapere.

Leder 2

dff df fdg ggMet accum re nonsequis eum aut que odici vente culparci dis quist qui quatum eataqui deliberiti si od eosam, ipidesti as et que sitae volupit faccullendi tempore et rernatem faccus ut inum ut ilit ad essi cus, as dolumentiHitibust emporporit eveliti squodis et quatistio.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken