Ninni (18) bruker dansetalentet til å bygge business

Talent: Ninni Amelia Jacobsen har barnas fulle oppmerksomhet. Til nå har 9N9 Dance hatt tilsammen 77 barn på hiphop-kurs i Askim, Skjønhaug og Båstad. Her i Båstad.

Talent: Ninni Amelia Jacobsen har barnas fulle oppmerksomhet. Til nå har 9N9 Dance hatt tilsammen 77 barn på hiphop-kurs i Askim, Skjønhaug og Båstad. Her i Båstad. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

TRØGSTAD: 9N9 dance ble startet som en ungdomsbedrift som tilbød hiphop-kurs for snart to år siden, av Ninni Amelia Jacobsen (18) fra Båstad. Kort tid etter ansatte hun Emine Kikaj (18) som økonomiansvarlig. Begge er elever ved Mysen videregående skole, og driver bedriften ved siden av mye annet. Kikaj har stålkontroll på budsjettet.

– Vi omsatte for 10.000 kroner i 2016. Slik det ser ut nå vil bedriften tjene rundt 65.000 kroner i 2017, forteller Kikaj. Jacobsen på sin side har stålkontroll på kursdeltakerne. Og sin egen kropp. Den merriterte hiphop-danseren er godt på vei til å gjøre dansen til levebrød, som er planen.

– Jeg arrangerer faste hiphop-kurs i Trøgstad og i Askim flere ganger i uka. I tillegg gir jeg privattimer i blant annet barnebursdager, som begynner å bli veldig populært. Samt undervisning for barn og voksne i alle aldre, forteller hun.

De er mange på trening denne mandagen i Båstad. Men Jacobsen har barnas fulle oppmerksomhet. Læreviljen er stor, selv blant de små.

– Hva er gøy med å gå her?

– Å danse, møte venner og lære nye ting, svarer én. Sidemannen fortsetter;

– Å få være her og ha det moro i stedet for å være hjemme og kjede seg, fastslår hun.

Barna ser tydelig opp til den energiske 18-åringen som er på Norges landslag i hiphop. Hun får også motivasjon av dem.

– Det er så gøy når barna kommer og viser stor forbedring fra forrige gang, og tydelig har øvd hjemme, stråler Jacobsen.

Målet er klart:

– Vi skal starte et AS. Vi jobber sammen hver eneste dag, og utgjør et godt team. Nå ser vi at det vi driver med gir resultater, sier hun. Hovedmotivasjonen er imidlertid:

– Dansen har gitt meg så mye glede i livet at jeg ønsker å dele dette med andre, påpeker Jacobsen.

FAKTA:

Ninni Amelia Jacobsen (18) begynte å danse ballett ved Askim Ballettskole som 5-åring, og danset også ved Indre Østfold Dans og Ballett i Mysen. Siden fulgte mange år i ulike dansestudio- og klubber i Oslo. Hun startet crewet «Streetcats» i Båstad, og har mottatt både Kulturstipend Trøgstad Kommune og Kunstnerstipend fra Trøgstad Næringsforum. Er medlem av flere dansecrew i tillegg til å delta i konkurranser, battles, oppvisninger og show. Hun har NM-titler bak seg, samt deltakelser i VM og EM. 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken