Enkelt sagt blir dobbelt arbeid og dobbelt så dyrt. Hvor bevisstløs er denne bestillingen fra fylkespolitikerne?

SVINGER: Fylkespolitikerne vil ikke rette ut svingene på fylkesvei 114.

SVINGER: Fylkespolitikerne vil ikke rette ut svingene på fylkesvei 114. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Er Indre Østfold en salderingspost på fylkespolitikernes budsjett. Det er grunn til at stille spørsmålet etter Smaalenenes Avis har klarlagt at det ikke en eneste sving vil bli rettet når det skal investeres titalls millioner kroner på fylkesvei 114 (i all hovedsak i Sarpsborg kommune).

Det er tverrforbindelsen mellom Askim/Indre Østfold og Nedre Glomma-regionen som skal utbedres. Den raskeste veien for svært mange av Indre Østfolds innbyggere til blant annet Sykehuset Østfold på Kalnes.

Vi forstår til de grader at Skiptvets ordfører Svein Olav Agnalt både er irritert og frustrert, og han har selvsagt helt rett at man burde fjernet svinger når man først var i gang.

Det blir både dumt og garantert langt mer kostbart å rette ut svingene senere.

Enkelt sagt dobbelt arbeid og dobbelt så dyrt. Hvor bevisstløs er denne bestillingen fra fylkespolitikerne? Eller er det slik at slik at denne tverrforbindelsen nedprioriteres fordi den angår kun dem som bor i Indre Østfold?

Vi sitter med en gnagende følelse av at våre (i den grad de kalles våre – ukjente og fjerne som de er) fylkespolitikere nedprioriterer vår region, Indre Østfold. Den i størrelse største og den med størst antall km fylkesvei.

Det gir i alle fall ikke noe godt inntrykk når lederen av samferdselskomiteen i fylket, Olav Moe (KrF) ikke tar seg bryderiet med å svare på hvorfor de bare klatter på elendige veier. Gjentatte henvendelser har gitt null svar.

Vi håper Agnalt og andre Indre Østfold-ordførere rister liv i den sovende forsamlingen på fylkestinget. Det er på tide å våkne. Tiden er overmoden for et løft for fylkesveiene som skal binde Østfold sammen.

Noen må fortelle våre fylkespolitikere at de har et ansvar som favner videre enn omlandet rundt Glommas utløp.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken