«Det er lett å bli provosert når vi ser hva forsvarsløse eldre blir utsatt for i sitt eget hjem»

SKUFF: Tyvene tok seg til rette uten av 93-åringen fikk det med seg. I denne skuffen lå det sølvtøy.

SKUFF: Tyvene tok seg til rette uten av 93-åringen fikk det med seg. I denne skuffen lå det sølvtøy. Foto:

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LederVi skal kunne føle oss trygge i vårt eget hjem. Det oppleves som et minstekrav. Dessverre er det ikke alltid slik. Nå er bander på ferde i vårt distrikt. I forrige uke var det to tilfeller i Indre Østfold der personer ga seg ut for å være noe annet enn de var og forsøkte å trenge seg inn hos eldre personer. I det ene tilfellet i Askim lyktes de og fikk med seg blant annet sølvtøy.

Politiet har gått ut med advarsel om bander som er på ferde og bedt folk være forsiktige. I Sarpsborg-distriktet har de gått ut med konkrete tiltak for hvordan folk skal forholde seg. Det er bare å ta innover seg at slik har det blitt. Nå er det gode grunner til å låse døra. Selv når vi er hjemme. For vi kan dessverre ikke ta det for gitt at vi er trygge i vårt eget hjem.

Det vi opplever nå skaper også problemer for blant annet hjemmesykepleien. Deres gode navn og tillitsforhold blir misbrukt på det groveste. Når det ringer på døra og stemmen utenfor sier at det er fra hjemmesykepleien, eller utgir seg for å være sykepleier, er det i utgangspunktet lett å forstå at døren åpnes uten form for skepsis. De representerer den gode kraften og er de gode hjelperne i hverdagen til mange. Den hjelpen man rett og slett er avhengig av.

Sånt vet dessverre kriminelle å benytte seg av. Det er en veldig enkelt måte å komme seg innenfor dørene til eldre personer på. Dette er kriminelle personer som ikke skyr noen midler. Vi har et ansvar for å ta våre egne forholdsregler, men i tilfeller som dette har vi også et ansvar for å følge med i våre omgivelser og ta ansvar for hverandre. Ikke i form av overvåking, men rett og slett for å passe på og følge med. Det vil bidra til å øke tryggheten i vårt eget hjem, men det er lett å bli provosert når vi ser hva forsvarsløse eldre blir utsatt for i sitt eget hjem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags