«Ensomme elever finnes og de har behov for støtte og hjelp av elever, lærere og skolens ledelse»

MOBILFRI: Elevene Alexandra Dayous og Magnus Nicolaysen må levere fra seg mobilen ved skolestart.

MOBILFRI: Elevene Alexandra Dayous og Magnus Nicolaysen må levere fra seg mobilen ved skolestart. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Elevene ved Spydeberg ungdomsskole må levere fra seg mobilene når de kommer på skolen. De har fått mobilfri i en måned. Det er det Magne Tronstad, rektor og ledelsen ved Spydeberg ungdomsskole som har bestemt. Skolen skal gjennomføre et forsøk med en mobilfri måned. Forsøket startet denne uka. Tronstad ser både positive og negative ved prøveperioden.

Det blir spennende å se om elevene blir mer sosiale ved å prate direkte med hverandre. Flere bruker mobilen i friminuttene og snakker ikke med hverandre. Nå må de det, sier rektoren. Han peker på at det kan bli litt upraktisk i timene, ettersom skolen bruker mobil til undervisning enkelte ganger. Noen elever er ensomme og bruker mobiltelefonen som et slags skjold. Han forstår at det kan bli tøft for dem.

LES OGSÅ: Dilawar (17): – Mange bruker mobilen til å være på Facebook i skoletimene

Etter at den mobilfrie perioden er over skal skolen foreta en anonym spørreundersøkelse blant elever og lærere for å få fram hva de mener om mobilfri skole. Prøveperioden er kun en måned og enkelte vil nok hevde at det er litt kort for å få et korrekt bilde av erfaringene ved å ha en mobilfri skole. Uansett mener vi at det er et fornuftig og riktig tiltak. Vi håper og tror det kan bli en mindre stressende og mer konsentrert hverdag for elevene og lærere. Og vi tror det blir enklere å se og hjelpe de elevene som er ensomme på skolen. Fordi ensomme elever finnes og de har behov for støtte og hjelp av elever, lærere og skolens ledelse.

LES OGSÅ: Tina har tatt fire sjåfører på fersken: – Håper de mister jobben!

Vi håper at andre skoler i Indre Østfold kopierer dette tiltaket. Fordi det er ingen tvil om at mobiltelefon har blitt svært sentral plass i vår hverdag. Noen vil med rette si for sentral.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken