Se opp for tullegåere!

SKILTSTUNT: Kreativitekets Silly Walk-skilt har virkelig satt Ørje på kartet.

SKILTSTUNT: Kreativitekets Silly Walk-skilt har virkelig satt Ørje på kartet.

Artikkelen er over 6 år gammel

«Silly Walk-skiltet innebærer dessuten en gyllen anledning til å sette ordinær atferd i og rundt fotgjengeroverganger på dagsorden.»

DEL

Kreativiteket på Ørje lagde et morsomt skilt og satte det opp ved et gangfelt i sentrum. Plutselig var tettstedet kloss inntil svenskegrensen på alles lepper. Nyheten om det Monty Python-inspirerte Silly Walk-skiltet gikk landet rundt, ja, historien nådde til og med nettaviser i hjemlandet til opphavsmannen John Cleese og hans «The Ministry of Silly Walks» på tampen av forrige uke.

Fastboende på Ørje har begynt å krysse gaten på artige måter, turister stopper og tar bilder av hverandre med høye kneløft og andre rare fakter midt i gangfeltet. Folk ler og tuller, bilene stopper. Ingen tvil om at Kreativiteket har nådd målet; å sette Ørje på kartet.

Statens vegvesen trekker derimot ikke på smilebåndet. Veivesenet påpeker at skiltet er ulovlig. Det hjelper ikke det grann at Silly Walk-skiltet er såpass likt originalen at trafikantene ikke er det minste i tvil om hva det betyr. Vegdirektoratet understreker at loven må være lik for alle.

Dersom et offentlig skilt blir byttet ut med et egenprodusert skilt, gjelder kort og godt ikke skiltet. Noe som igjen er i strid med lovverket, må vite.

Likevel har ordføreren i Marker, Kjersti Nythe Nilsen (Ap), trykket tulleskiltet til sitt bryst. Hun akter å la skiltet stå så lenge som mulig. Det gjør hun klokt i. For skiltstuntet er svært god pr for Ørje. Dessuten innebærer Silly Walk-skiltet en gyllen anledning til å sette ordinær atferd i og rundt fotgjengeroverganger på dagsorden.

For gående mann-skiltet blir ikke alltid like godt respektert, dessverre, det vet alle som jevnlig krysser en trafikkert gate til fots. Dersom ablegøyer i gangfeltet lettere får en bilfører til å stoppe foran de hvite stripene, ja, da har jo skiltet enda en misjon.

Artikkeltags