Arbeidet med utvidelsen av Østfoldbadet har startet. Et nytt 25 meters basseng, et stort uteanlegg og nye garderober vil stå klart neste sommer/høst om alt går etter planen. Badet og Østfoldbadet satser stort. Utvidelsen vil koste over 190 millioner kroner (inkl. MVA.). Det er et ambisiøst prosjekt, men helt nødvendig om Indre Østfold største turistattraksjon skal beholde sine posisjon som et av landets flotteste badeanlegg. Konkurransene begynner å bli knallhard og badet har til nå klart framstå som et av de beste og mest veldrevne. Uten utvidelsen som nå kommer ville denne posisjonen vært umulig å opprettholde.

LES OGSÅ: Byggingen er i gang – om ett år kan du bade ute midt i Askim sentrum 

Østfoldbadet ble ansett for å være et svært så ambisiøst prosjekt da det ble lansert og etablert. Men badets snart 20-årige historie (etablert 1998 og åpnet i 2000) viser at det var et prosjekt til rett tid og viktig for Askim og regionen Indre Østfold. Med 150.000 til 200.000 besøkende hvert eneste år har badet satt Askim og Indre Østfold på kartet. Klok drift og gode resultat har gjort det mulig å møte konkurransen fra badeland og opplevelsessentre på Østlandet.

LES OGSÅ: Slik kan det nye Mysenbadet bli seende ut – mulig åpning høsten 2020 

Skal Østfoldbadet beholde sitt grep på publikum og fortsatt nå opp mot 200.000 besøkende eller flere var og er en utvidelse og modernisering nødvendig. Slik det er for alle opplevelsessentre. Vi har stor sans for at satsinger som dette gjøres i vår region. At man våger tro på at man kan hevde seg i en knallhard konkurranse mot langt større kommuner og konkurrenter.

LES OGSÅ: Askim-firma har fått hovedjobben med å bygge ut Østfoldbadet 

Utvidelsen og moderniseringen med et stort uteanlegg vil gi Østfoldbadet mulighet til å konkurrere om publikum også om sommeren. Med et flott utendørs anlegg midt i hjertet av den nye storkommunen blir det nært til en avkjølende dukkert for svette indre østfoldinger og besøkende.