Nytt rapp på fingrene

Ringnesdalen: Veivesenet lempet utgiftene til dette arbeidet over på kommunene uten å spørre.

Ringnesdalen: Veivesenet lempet utgiftene til dette arbeidet over på kommunene uten å spørre. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

«Da er det desto mer uhørt at Statens vegvesen tar ut penger for å dekke en byggesprekk kommunene ikke har noe ansvar for.»

DEL

Leder For andre gang på kort tid får E18-prosjektet hos Statens vegvesen et ydmykende rapp over fingrene av den politiske ledelsen i Samferdselsdepartementet.

Det første rappet kom etter byggetabben ved Trarabekken, der en fortvilt grunneier gang på gang hevdet at et rør ble lagt for høyt og ville skape flomtrøbbel. Han ble ikke hørt. Nå skal veien graves opp.

Det andre rappet kom etter den lange striden om byggesprekken for Vamma-Ringnesdalen. Til tross for heftige lokale protester har Statens vegvesen tatt seg til rett og forsynt seg av sideveispotten for å dekke inn en ganske så ubegripelig byggesprekk på 44 prosent.

Lokale politikere har minnet om at pengene til dette prosjektet skulle hentes fra E18-krysset som ble droppet på Vollene i Spydeberg. Sideveismidlene er pengene kommunene i sin tid fikk som plaster på såret for å akseptere bompengebelastningen.

Hver kommune fikk sin pott. Vamma-Ringnesdalen er ikke et sideveisprosjekt. Da er det desto mer uhørt at Statens vegvesen tar ut penger for å dekke en byggesprekk kommunene ikke har noe ansvar for. Ikke nok med det: Uttaket skulle også ramme naboer som Eidsberg og Spydeberg.

Samferdselsdepartementet har satt en effektivt stopper for dette. Sideveispotter er fredet. Byggesprekken skal dekkes av andre. Trolig må det ekstra bompenger til for å kompensere byggesprekken. Det liker vi ikke spesielt godt.

Alternativt kan jo Statens vegvesen kutte andre steder i E18-budsjettet. Eller så kan staten ta sin del, slik det ble lovt av regjeringspartiene i 2013. Det kan da ikke være så vanskelig.

Trolig må det ekstra bompenger til for å kompensere byggesprekken. Det liker vi ikke spesielt godt.

Artikkeltags