Det nivået Lervik legger seg på i denne debatten står til stryk. Det stinker

SPILL: Det singler i glass når LOs distriktssekretær  Ulf Lervik angriper Frp-erne Leirstein og Wiborg.

SPILL: Det singler i glass når LOs distriktssekretær Ulf Lervik angriper Frp-erne Leirstein og Wiborg.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ulf Lervik, distriktssekretær i LO Østfold, går til et frontalangrep på Frp's stortingsrepresentanter fra Østfold, Ulf Leirstein og Erlend Wiborg.

Det skjer i et leserinnlegg i Dagsvisen Moss Dagblad. Han mener de har frekkhetens nådegave når de hevder Ap, Sp og LO ble lurt når de støttet Ryanairs kamp mot flyseteavgiften. En avgift den samme Lervik skråsikkert slår fast var årsaken til at Ryanair forlot Moss lufthavn og at flyplassen ble lagt ned.

Det singler i glass så det høres over hele Østfold. Men vi er enig med Lervik at LO, Sp og Ap ikke ble lurt. De brukte Ryanairs bløff rått foran det kommende stortingsvalget. Et pill råttent politisk spill fra LO, Ap og Sp.

For den som gidder å sjekke fakta kan gå inn på Ryanairs egen presentasjon av regnskapsresultat på deres egen nettside, og å høre toppleder i Ryanair, Mchael O'leary selv fortelle at de la ned basene i Marseille og Rygge på grunn av konflikter med fagforeninger.

YS-organisasjonen Parat hadde da minst en konflikt gående med Ryanair. Det er vi rimelig sikre på at LO-lederen fikk med seg. Han burde også klart å få med seg at Ryanair ikke stoppet å fly til og fra verken Torp eller Haugesund, og startet opp på Gardermoen med den samme flyseteavgiften. Såpass forståelse, innsikt må ledere i LO ha.

Vi forstår at LO har utfordringer med oppslutningen hvis dette er nivået på lederne som representerer organisasjonen. Det nivået Lervik legger seg på i denne debatten står til stryk. Det stinker.

Når du representerer arbeidstakere med tilhørighet og sympatier for en rekke partier må du holde deg til fakta, og ikke bruke din posisjon i et politisk spill for ditt parti og bevisst feilinformere. Bløffen blir ikke mer troverdig av at den gjentas.

Artikkeltags