«At heltidspolitikere i nye Viken skal få 60.000 kr. ekstra i året er etter vår mening feil»

STRID: I dag kan fylkesordfører Ole Haabeths (Ap) lønn øke med 60.000 kr. Sløsing med penger sier Frp.

STRID: I dag kan fylkesordfører Ole Haabeths (Ap) lønn øke med 60.000 kr. Sløsing med penger sier Frp.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I dag skal fellesnemnda for den nye fylkeskommunen Viken (sammenslåingen av Østfold, Akershus og Buskerud) ta stilling til om medlemmene i den samme nemnda skal ha en ekstra godtgjørelse på 60.000 kroner i året. I tillegg kan enkelte få ytterligere 30.000 kroner. For hva? Jo arbeidet med å danne den nye fylkeskommunen. Og godtgjørelsen kommer på toppen av lønnen mange av dem har som fulltidspolitikere i sine respektive fylkesting. Det gjelder blant annet Østfolds fylkesordfører Ole Haabeth (Ap), og totalt ni heltids- og deltids politikere fra vårt fylke.

LES OGSÅ: Ni Østfold-politikere får 60.000 kroner hver for å planlegge ny storregion

Det får både Frp's gruppeleder på fylkestinget Håvard Jensen og Ap's fungerende varaordfører Cecilie Agnalt (Ap) til å protestere. Det er først og fremst den ekstra godtgjørelsen til heltidsansatte politikere det reageres på. I Indre Østfold skal fem kommuner slås sammen, og arbeidet er i gang. Her blir det ikke gitt noen ekstra godtgjøring til politikere som allerede er frikjøpt 100 prosent understreker Håvard Jensen.

LES OGSÅ: Foreslo å kutte i politikernes godtgjørelse – ble ikke godt mottatt 

At heltidspolitikere i den nye Viken skal få 60.000 kroner ekstra i året for arbeidet med sammenslåingen, er etter vår mening feil. De har jo allerede full lønn for å være fylkespolitikere, og de tjener godt. Fylkesordfører Ole Haabeth har tett på 1 million i året i lønn og nyter godt av andre godtgjørelser i tillegg.

LES OGSÅ: Disse får over 50.000 kroner for hvert møte – men tre av dem får ingenting

Fylkesordfører Ole Haabeth sier det er fylkesrådmennene som har fremmet forslaget om godtgjøring. Vi tviler på at det har skjedd uten politisk påvirkning, og det er dessuten politikerne selv som skal vedta sin egen godtgjøring. Avstanden mellom fylkespolitikerne og velgerne er stor allerede. Den minker ikke om politikerne gir seg selv dobbelt lønn for arbeid de skal utføre som en del av vervene de er fått av velgerne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags