«Tøv, kunnskapsløshet eller i beste fall en bevisst bløff»

BLØFF: Ryanair tilbake til Moss lufthavn? Kritikken mot Venstres flyseteavgift var ren bløff fra selskapet.

BLØFF: Ryanair tilbake til Moss lufthavn? Kritikken mot Venstres flyseteavgift var ren bløff fra selskapet.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ryanair vurderer å vende tilbake til Rygge og Moss lufthavn. Uansett om det skjer eller ikke bekrefter selskapets interesse og uttalelser fra ledelsen i selskapet at årsaken til at selskapet flyttet fra Moss lufthavn ikke var den mye omtalte flyseteavgiften. En avgift som partiet Venstre fikk skylden for. Avgiften skulle være hovedårsaken til at selskapet la ned sin base på Rygge og forlot Moss lufthavn i følge enkelte politiske motstandere og Ryanair selv. Det førte igjen til at flyplassen ble lagt ned. Det var som vi påsto den gang: Tøv, kunnskapsløshet eller i beste fall en bevisst bløff.

LES OGSÅ: Ryanair kan være på vei tilbake til Rygge – begge parter bekrefter samtaler

For de partiene som klandret Venstre og regjeringen, Ap (Stein Erik Lauvås) og Sp (Geir Pollestad), samt Ap's klakør LO må mandagens nyhet ha blitt mottatt med et håp om at velgerne har glemt de voldsomme angrepene på Venstre. For årsaken til at Ryanair nå kan tenke seg å vende tilbake er at Ryanair har endret sin fagforeningsfiendtlige politikk, og nå har innsett at de må tillate fagforeninger og ha et konstruktivt samarbeid med dem. Det siste er et steg i riktig retning og garantert et grep selskapet har innsett at det må ta for å konkurrere både om markedsandeler og personell.

LES OGSÅ: Dette er hindrene eierne må over for å lande en reåpning av flyplassen våren 2019 

Nestleder Vegard Einan i arbeidstakerorganisasjonen Parat sier til E24 at nå innrømmer Ryanair-ledelsen hvorfor de stakk av. Einan og hans forening som var i en rettsstrid med Ryanair hevdet allerede i 2016 at norsk lovgivning, og ikke flyseteavgiften, var den egentlige årsaken til at Ryanair takket for seg. – Det viser at vi hadde rett angående Ryanair. Dette er først og fremst et stikk til alle som trodde på ham, dem som gikk ut og ba regjeringen falle i kne for O'Leary, sier Einan til E24. Striden mellom Parat og Ryanair endte med et forlik i 2017 som Parat sa seg meget godt fornøyd med.

LES OGSÅ: Sto 11 timer i flyplasskø: «Vi fant soveplass i en kafé, der fire sofaputer ble redningen» 

I dag ligger fasiten på bordet. Kritikken mot Venstre skyldes enten ren kunnskapsløshet eller var en bevisst bløff for å få velgere. Det bør velgerne merke seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags