«Legevakten fortjener blomster og konfekt»

FÅ: I løpet av fem har legevakten i Askim fått svært få klager. Langt under en promille av pasientene klager.

FÅ: I løpet av fem har legevakten i Askim fått svært få klager. Langt under en promille av pasientene klager.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Legevakten i Askim har fått 17 klager på siden 2013. Med tanke på at legevakten møter 15.000 potensielle pasienter hvert eneste år er det svært få klager. Det er langt under en promille og så nær null det trolig er mulig å komme. Det er selvsagt mørketall i en slik statistikk, pasienter som er misfornøyd, men ikke klager. Uansett viser klagestatistikken svært lave tall med tanke det harde arbeidspresset de ansatte på en legevakt har. De ansatte på legevakter har mange hektiske perioder i løpet av ett år.

LES OGSÅ: Lederen på legevakta om klagene: – Andre får blomster og konfektesker, mens legevakten får klager

Ikke bare er arbeidspresset til tider meget høyt, men de møter også mennesker som både forventer mye, krever mye og har et sterkt engasjement for seg sin egen eller andres sykdomsbilde, helse. Legevakten er helsevesenets frontlinje og må takle det meste som oppstår av hendelser og sykdommer på kvelder og helger, døgnet rundt. Det er urimelig å forvente at alle skal være fornøyde med den behandlingen de får på en legevakt. Men de som bruker legevakten skal møtes med respekt og få best mulig hjelp en travel legevakt kan gi dem.

LES OGSÅ: Avvist av legevakten da hun kastet opp blod – dagen etter ble Mona kjørt til Kalnes i ambulanse

Samtidig er det viktig at de som opplever at de ikke får den hjelpen de trenger, eller ikke blir behandlet slik de forventer, sier ifra, klager. Legevakten i Askim, som er blitt betydelig rustet opp det siste året og fått økt kapasitet, ønsker å forbedre seg og vil ha, bør få tilbakemeldinger av brukerne, pasientene. Vårt inntrykk er at legevakten i Askim, Helsehuset fungerer meget bra. De få klagene tyder også på det. Jo, legevakten fortjener blomster og konfekt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags