«Derfor heier vi på dem som våger å ta spranget»

OST: Her skal Spydeberg-paret Randi Liverud og Erlend Teig starte produksjon av ost.

OST: Her skal Spydeberg-paret Randi Liverud og Erlend Teig starte produksjon av ost.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Et Spydeberg-par, Randi Liverud og Erlend Teig, er i gang med å starte osteproduksjon på gården sin. Nytt fjøs og ysteri er i ferd med å reise seg på gården. Vi tror det er et marked for lokalprodusert ost i Indre Østfold.

I Follo har de «Den blinde ku», men osten fra Kirkerud blir den aller første lokalproduserte osten fra Indre Østfold i følge landbrukskontoret.

Lokal produsert mat med er populært og svært mange av oss er på jakt etter spesielle matopplevelser, smaker utenom det ordinære. Mattilbudet i Norge blir av mange karakterisert for å være kjedelig og svært begrenset. Lokal produsert mat kan bredde tilbudet og gi landbruksregionen Indre Østfold og den nye store landbrukskommunen med samme navn et løft.

Det er tøft satset å starte opp med osteproduksjon. Konkurrentene er mange og sterke og det krever en stor investering å bygge et ysteri. Det kreves også en stor personlig innsats for å tilegne seg kunnskapen som kreves for å begynne med osteproduksjon.

Samt at det ikke er lett å få innpass i verken butikker eller restauranter. Og alle som starter noe nytt vet at det kreves utholdenhet og at det vil dukke opp utfordringer.

Det vil trolig mye arbeid før man lykkes, får et gjennombrudd.

Derfor heier vi også på dem som våger å ta spranget. Ikke noe hadde vært bedre enn at vi får lokal ost fra Spydeberg i kjølediskene i butikkene. Det er viktig for utviklingen av regionen og den nye storkommunen at vi heier på dem som våger å satse.

Vi er avhengig av at gründerånden dyrkes og at det skapes ny virksomhet, og vi tror landbruket i Indre Østfold (både region og den nye storkommunen) har gode forutsetninger for å lykkes.

Ikke noe ville vært bedre enn at den friske satsingen på ost i Spydeberg smitter over på andre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken