«Folkets favoritt tapte, men valget av kommunevåpen er verdig»

VÅPEN: Forslaget til Rune Berre blir etter all sannsynlighet det nye kommunevåpenet.

VÅPEN: Forslaget til Rune Berre blir etter all sannsynlighet det nye kommunevåpenet.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kommunevåpenet til den nye storkommunen, Indre Østfold, er valgt. Vel å merke hvis kommunestyrene i de fem kommunene sier seg enig. Og vi har vanskelig for å se at politikerne skal si nei når spillereglene de selv har bestemt er fulgt. På fellesnemndas møte tirsdag kunne juryleder Morten Greger Ree offentliggjøre vinneren av kommunevåpen-konkurransen; På sort bunn et kornaks i gull foreslått av Rune Berre fra Knapstad. Vinnerbidraget var favoritt hos så vel juryen som grafikerne og heraldikerne, mens det kom på andreplass i sms-konkurransen, innbyggernes avstemning.

LES OGSÅ: Dette blir Indre Østfolds kommunevåpen – Runes forslag vant konkurransen

Kampen sto mellom de to mest populære forslagene hos innbyggerne i den nye storkommunen, Indre Østfold. Vi er sikre på at det uansett hvilket av forslagene man hadde valgt av de seks foreslåtte så hadde debatten gått høylytt. Det er og vil alltid være forskjellige smak og syn på hva som er pent. Etter vår mening er vinnerforslaget en verdig vinner. Det representerer nye nytt, som Indre Østfold kommune er. Det er et symbol på at den nye kommunen blir landets største landbrukskommune, og det er noe man med stolthet bør formidle.

LES OGSÅ: Dette mener innbyggerne om det nye kommunevåpenet: – Hjelper ikke at folket stemmer

Begrunnelsen var at kornakset som symbol viser at Indre Østfold kommune blir Norges største jordbrukskommune, og er et kjent element i Indre Østfolds landskap. Kornakset gir også assosiasjoner til en kommune i vekst. Kornakset er originalt i Norge og fungerer godt heraldisk. Juryen mener forslaget er samlende for den nye kommunen, og har et moderne uttrykk. Det er vi enig i.

LES OGSÅ: Dag Øistein (50) mener alle 500 forslagene til nytt kommunevåpen må vurderes på nytt: – Reglene endret seg underveis i det skjulte

Så er det en morsomhet med det nye kommunevåpenet som Skiptvet og Marker får ta som en invitt. Akset har syv korn og kan vise at de to kommunene er hjertelig velkomne inn i den nye storkommunen, Indre Østfold. Slik at fem kan bli syv, og en enhet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags