«Nå er det Ap og Agnalts ansvar å skape like gode tilbud for innbyggerne som det de ville fått i Indre Østfold kommune»

Må gå nye veier: Ordfører Svein Olav Agnalt (Ap) får en stri jobb fremover.

Må gå nye veier: Ordfører Svein Olav Agnalt (Ap) får en stri jobb fremover.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Innbyggerne i Skiptvet er bekymret og usikre. Hva skjer nå som man skal stå utenfor den nye storkommunen? Hva skjer med tjenestetilbudene; tilbud som har inngått i et stort sett velfungerende samarbeid med nabokommunene i Indre Østfold? Nå må interkommunale avtaler sies opp og nye reforhandles. Reforhandles med hvem? Spørsmålene står i kø.

LES OGSÅ: Skjetvinger frykter de nå må kjøre lengre for å få helsehjelp

Som om ikke det er nok; samtidig får Skiptvet kommune straffen for ikke å slå seg sammen med andre, nemlig rundt 10 millioner kroner mindre fra staten, ifølge ordfører Svein Olav Agnalt (Ap). Alt dette har politikerne gått inn i med åpne øyne og tilsynelatende friskt mot. Men nå skal det ageres, ikke bare prates og argumenteres. Man diskuterer fremtidig helsehus, legevakt og krisesenter med Sarpsborg, en by som ligger lenger unna enn Askim. Og hvor veiforbindelsen er dårligere.

LES OGSÅ: De står utenfor storkommunen, men føler seg ikke utdefinert av Indre Østfold 

Hva med viktige tilbud til barn, som PPT, barnevern og kulturskole? Er Sarpsborg løsningen, eller må man samarbeide med de andre småkommunene i Østfold, som Marker – eller Hvaler for den saks skyld? Dette er så viktige tjenester at de må på plass fra dag én når Indre Østfold kommune er en realitet i 2020. Her kreves det forutsigbarhet og trygghet.

LES OGSÅ: Nå rotter kommunene som takket nei til storkommune seg sammen 

«Det er ingen ulykke om vi går andre veier, det er det valget vi har tatt», sa ordfører Agnalt i torsdagens avis. Hvem er «vi»? Skiptvets innbyggere? Tvilsomt. Det er Ap og Agnalt som har valgt at Skiptvet skal stå utenfor den nye storkommunen. Nå er det Ap og Agnalts ansvar å skape like gode tilbud for innbyggerne i Skiptvet som det de ville fått i Indre Østfold kommune. Vi tviler på at Sarpsborg er noen god løsning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags