«Vi skal forholde oss til fakta, men det må også etterrettelige debattanter til»

Skeptiker: Håvard Jensen er blant Frp'erne som er skeptiske til at klimaproblemene er menneskeskapt. arkivfoto

Skeptiker: Håvard Jensen er blant Frp'erne som er skeptiske til at klimaproblemene er menneskeskapt. arkivfoto

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

MeningerMed utnevnelsen av nye statsråder blusset klimadebatten opp igjen. Det startet egentlig med Carl I. Hagen som vil tilbake på Stortinget for Fremskrittspartiet. Så fort han entret arenaen igjen benyttet han anledningen til å så tvil om at klimautfordringene er menneskeskapt. I Frp er det flere av dem som Venstre-leder Trine Skei Grande har omtalt som klimafornektere. En av disse er landets nye justisminister Per Willy Amundsen. Tidligere uttalelser går klart i retning av at han mener som Hagen, men som justisminister skal han fronte regjeringens klimapolitikk, som åpenlyst er noe annet enn det han personlig står for.

Sånt skaper en tvil som igjen er grobunn for problemer. For hva skal vi egentlig tro på når Amundsen fra nå av uttaler seg om klimautfordringene? Alt tyder på at han vil uttale seg om noe han personlig verken tror på, eller vil stå for, men gjør det kun fordi stillingen hans krever det.

Også på lokalt plan har Frp sine klimafornektere. Vi tenker da på Hobøls varaordfører og gruppeleder for Frp i fylkestinget, Håvard Jensen. Han har på sin egen Facebook-side postet et innlegg som er flere år gammelt og som innholdsmessig derfor framstår som utdatert i dag. Men Jensen lar det stå. Og sammen med stortingsrepresentant Ulf Leirstein har han skrevet et leserinnlegg der han setter arbeidsplasser opp mot forpliktelsene Norge tar i forbindelse med klimaforliket. Og de mener også at Smaalenenes Avis, som andre medier, har slagside i sin klimadekning.

Mediene har ansvar for en etterrettelig framstilling av saker. Vi skal forholde oss til fakta, men det må også etterrettelige debattanter til. Troverdigheten blir viktig i den fremtidige klimadebatten, og vi må ta innover oss den dokumentasjon som kommer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags