«Prisen som står på varen er gjeldende, ikke den som kan dukke opp i kassen»

Skilt: Prisen det opplyses om, er den du skal betale. Et prinsipp som gjelder både på E18 og i butikken.

Skilt: Prisen det opplyses om, er den du skal betale. Et prinsipp som gjelder både på E18 og i butikken.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LederFaktisk pris og opplysninger om tilbud skal harmonere. Dette prinsippet ble brutt ved bompengeinnkrevingen i Indre Østfold. Siden 25. november har bilister betalt én og to kroner for mye ved hver passering flere steder. De har betalt det prisen er i dag, men de har betalt mer enn det som står på skiltet før bommen. Da er det ikke ny pris som bompengeselskapet har bestemt som gjelder, men prisen som bilistene blir opplyst om. Det dreier seg altså om noen som ikke har gjort jobben sin og byttet ut skiltet i takt med prisøkningen. Nå lover bompengeselskapet å rydde opp. Det er bra.

For den enkelte bilist dreier det seg om småpenger, men for den som handler gjelder uansett prinsippet om at prisen som står på varen er gjeldende, ikke den som kan dukke opp i kassen. Vi har alle opplevd at ost, brød, brus eller andre varer som vi leste var sterk nedsatt, ikke er det når vi kommer til kassen. I en travel hverdag kan det skje at tilbudsprisen kun er registrert i hylla, ikke i kassen. Mange butikker oppdaterer ikke godt nok. Da er det hyllepris som gjelder, ikke kassepris.

Vi stoler på kassabetjeningen, de fleste er dyktige og serviceinnstilte. Det er ikke deres feil når strekkoden sier noe annet i kassen enn prisen i hylla. Dette er et ledelsesansvar i den enkelte butikk, enten det gjelder dagligvarer og duppeditter eller bompenger. Du som kunde har dessuten selv en plikt å følge med – og si fra når du mener feil oppstår. Og skjer feil, skal butikken rette den opp straks. Mange av oss stoler så mye på butikken og kassabetjeningen at vi ikke tar med oss kassalappen. Men kjøper man tilbudsvarer, eller – som nå – et nytt år er innledet og mange priser er endret, så er det greit å sjekke. Det blir ingen sur tone i kassen av det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags