«Vi er glad vi ikke tar etter svenskenes politikk – en god og effektiv grensekontroll er viktig»

KONTROLL: Tollerne ved Ørje er blitt flere og kontrollen ved tollstedet bedre.

KONTROLL: Tollerne ved Ørje er blitt flere og kontrollen ved tollstedet bedre.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Tollen på Ørje er styrket jevnt og trutt de siste årene. Bemanningen er økt med 16 ansatte på to, tre år og kontrollen dermed betydelig skjerpet. Ikke minst nattetid hvor det til tider har vært liten eller ingen bemanning i perioder.

Mens Norge skjerper grensekontrollen går svenskene motsatt vei – trapper ned ikke minst om natten. Vi er glad vi ikke tar etter svenskenes politikk på dette området.

En god og effektiv grensekontroll er et viktig tiltak for å stoppe en rekke kriminelle aktiviteter. Det er bra vi ikke er like naive som svenskene.

Tollen på Ørje har nemlig gjort flere store beslag den siste tiden. Antallet beslag, funn av smuglervarer ser ut til å øke.

Forhåpentligvis skyldes det en skjerpet og forbedret kontroll ved grenseovergangen. Tollvesenet ønsker ikke å kommentere hva de har beslaglagt og hvor store beslagene er. På grunn av etterforskningen ønsker ikke politiet at tollvesenet gir opplysninger om hvilke beslag man har gjort.

Finansminister Siv Jensen (Frp) har også tro på tilbudet. Hun avla derfor et besøk til Ørje tollstasjon nylig. Ministeren la vekt på at målet er å føre kontroll på hva slags varer som kommer inn i landet og ikke minst stoppe narkotikasmuglere.

Ledelsen ved tollstasjon på Ørje er glad for at bemanningen er styrket og at tollstasjonen har blitt rustet opp med det siste innen elektroniske hjelpemidler.

Et ønske har tollerne ved svenskegrensen: Det er flere narkohunder. I dag har tollstasjon to hunder. Ønsket er å få flere slik at flere av vaktlagene kan ha med seg hund på søk etter narkotika.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags