«Det er på tide at LO tar inn over seg at partnerskapet med Ap ikke bare har positive sider»

LO: Hvorfor engasjerer LO seg i regionreformen?

LO: Hvorfor engasjerer LO seg i regionreformen?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Først var fylkesordfører Ole Haabeth (Ap) veldig positiv til regionen Viken. Så gjorde Ap det til en valgkampsak at man var imot i hvert fall deler av reformen. Haabeth ble et gissel i eget parti og overkjørt av sitt fylkesparti som ledes av Stein Erik Lauvås.

Nå vil han og et flertall på fylkestinget ha en deling av region Viken, og med seg på laget har de fått LO og selvsagt stortingspolitikere fra Ap. Men de som håpet på at valget ville føre til endringer tapte både valget og trolig muligheten for at det skal bli endringer.

KrF som er på vippen i denne saken støttet reformen helhjertet fordi den er et kompromiss delvis laget av KrF. Regjeringspartiene ønsker en avvikling av fylkeskommunen. Kompromisset ble regionreformen.

Ideell er sikkert ikke inndelingen eller reformen, men det er slett heller ikke fylkeskommunen. Tvert imot er fylkeskommunen sløsing med fellesskapets ressurser. Derfor forstår vi ikke LOs engasjement og vi tror få om noen av LOs medlemmer engasjerer seg.

De har som de fleste av oss knapt kjennskap til hvem som sitter på fylkestinget og ingen eller mangelfull innsikt i hva fylkeskommunen har av oppgaver.

LO som sliter med oppslutningen. Det blir stadig færre fagorganiserte. Organisasjonen burde forstå at å engasjere seg i saker som medlemmene har liten nytte av og svært lite engasjement for setter verdien av et medlemskap i LO på spill.

Hva er det verdt hvis den dyre kontingenten brukes på saker de ikke har noen nytte av? Men kun brukes i et politisk spill for å støtte Ap. Svært mange av LOs medlemmer stemmer ikke Ap, og det antallet synker.

Det er på tide at LO tar inn over seg at partnerskapet med Ap ikke bare har positive sider. Å bli brukt som en del av Ap's maktapparat har sine skyggesider.

Det skyver medlemmer fra organisasjonen. LO burde som NH bli partinøytralt. Organisasjonen er for viktig for norsk arbeidsliv til at den skal bli ødelagt av politisk spill.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags