«Det vil rett og slett være både lurt og lønnsomt å gjøre investeringen her»

God investering: Det er lurt å investere i bolig i Indre Østfold.

God investering: Det er lurt å investere i bolig i Indre Østfold.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

MeningerResultatet av en rundspørring som Smaalenenes Avis har foretatt til eiendomsmeglerne i Indre Østfold bør få optimismen til å blomstre. For det første at det er stor etterspørsel etter boliger. Aktiv Eiendom forteller at de har et snittall på omsetningshastigheten for hele Indre Østfold det siste året på 34 dager. Gjennomgangstonen blant meglerne er at det er lett å selge boliger i området og at det generelt er lite boliger ute i markedet.

Meglerne ser veldig lyst på framtiden. De regner med at presset vil øke den dagen E18 og et bedre kollektivtilbud gjennom jernbanen er klart. For deg som har investert i bolig er dette godt nytt. Du kan regne med å få en grei avkastning den dagen du eventuelt skal selge. Det må også være godt å vite at alt, per i dag, tyder på at du sitter på en sikker og god investering som vil gi deg en god avkastning. Etterspørselen etter boliger i Indre Østfold viser ingen tegn til å skulle avta. Snarere tvert imot.

For de sju kommunene handler det om å komme i posisjon slik at de har et tilbud som vil matche etterspørselen. Som nevnt så er det lite boliger ute i markedet i dag. Etterspørselen kommer etter all sannsynlighet til å øke. Dermed må det jobbes raskt for at den enkelte kommune og regionen er i posisjon til å etterkomme ønsker og behov fra dem som ønsker å bosette seg.

Prisnivået på boliger i Indre Østfold er fortsatt lavt sammenlignet med områder som har samme pendleravstand til Oslo. Fallhøyden, og med det risikoen for dem som skal kjøpe bolig, er derfor ikke vurdert som spesielt høy i Indre Østfold. Det betyr at det rett og slett vil være både lurt og lønnsomt å gjøre den investeringen her.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags