Hotell uten garanti

HOTELL? Nå kommer hotellet, lover Adolphsen Group. Om finansieringen kommer på plass.

HOTELL? Nå kommer hotellet, lover Adolphsen Group. Om finansieringen kommer på plass. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

«Spørsmålene for hotelleieren er hvor raskt den kommer og/eller om det allerede er plass og marked for et hotell på Brennemoen».

DEL

Indre Østfold har aldri vært nærmere et nytt hotell enn nå. Det hevder John Ivar Busklein i Adolphsen Group. Etter en anbudsrunde har bedriften innledet en dialog med entreprenøren NCC. Sammen jobber de for å finne et konsept til en fornuftig pris, som det heter. Hotellplanene skal fortsatt inneholde i overkant av 100 rom.

En garanti for at det i mange år omtalte hotellet skal bli bygd, vil ikke Busklein gi. For det gjenstår et vesentlig punkt, finansiering av hotellet. Adolphsen Group har trolig gitt opp å finne en ekstern driver av hotellet og innstilt seg på å drifte det selv, men fortsatt er ikke pengene på plass. Bedriften skal etter sigende kunngjøre byggestarten i januar. Om det er en byggestart med forbehold er ukjent.

Timingen for bygging av et hotell på Brennemoen er ikke den beste. Tempoet i norsk økonomi er spådd å falle. Det er nærmest samtlige eksperter enige om. Men det kan også slå positivt ut i form av lavere byggekostnader og dermed et godt utgangspunkt for oppturen som vil komme. Spørsmålene for hotelleieren er hvor raskt den kommer og/eller om det allerede er plass og marked for et hotell på Brennemoen.

Adolphsen Group må har vurdert alt grundig med tanke på hvor mange år prosessen har tatt, eller bør ha gjort det. Det er kun avtalen med Eidsberg kommune om kjøp av et større areal på Brennemoen til næring som gjør at gruppen i det hele tatt vurderer å bygge. Det er en forutsetning for å kunne kjøpe næringsarealet. Indre Østfold kan glede seg over nytt hotell den dagen gravearbeidet starter. Inntil da lever vi i håpet.

Artikkeltags