«Lærerne får ikke gjort jobben sin og elevene får ikke den undervisningen de har krav på»

Oppgitte lærere: Ola Skadsheim og Line Sæves har håpløse arbeidsforhold ved Kirkefjerdingen skole.

Oppgitte lærere: Ola Skadsheim og Line Sæves har håpløse arbeidsforhold ved Kirkefjerdingen skole.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederLærerne får ikke gjort jobben sin. Elevene får ikke den undervisningen de har krav på. Dette skjer på Kirkefjerdingen skole nå i 2016. Eidsberg kommune kan ikke leve med dette.

Eva Elisabeth Koht-Norbye, leder av foreldrenes arbeidsutvalg (FAU), har reagert og sendt brev til kommunen. Lærerne reagerer også. Her har oppgittheten gått over til at de i dag fremstår som mildt sagt forbannet.

Allerede ved skolestart ble saken omtalt i lokalavisen. Da lærerne møtte opp til et nytt skoleår hadde de ikke nettilgang og måtte gjøre alt planleggingsarbeidet manuelt. De ble lovet at situasjonen skulle bli bedre. Nå skal radiosendere være montert og inne på skolens område er det også foretatt utbedringer. Uten at nettforholdene har blitt nevneverdig bedre.

Elevene får fortsatt ikke det undervisningstilbudet de har krav på. De får blant annet ikke internettbasert undervisning. Dessuten er nasjonale og interne tester vanskelig å gjennomføre på grunn av det ustabile nettet. Og lærerne sliter fortsatt med å lage ukeplanene sine under disse arbeidsforholdene.

Tidligere denne uken sto lærere fram og fortalte at de er så oppgitte at de ser seg om etter andre jobber. Det er veldig lett å forstå. De har arbeidsforhold som ikke kan omtales som annet enn uakseptable. Kommunen erkjenner at det er utdatert infrastruktur i utkantområdene. Så langt i høst er det brukt 350.000 kroner for å bedre forholdene ved Kirkefjerdingen skole.

Kommunen sier den følger opp det arbeidet som Indre Østfold Data og det underleverandøren Atea gjør. Det er det all grunn til. Dagens situasjon er uholdbar og av en art ingen kan være bekjent av.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags