Gå til sidens hovedinnhold

«Vi håper nye lokaler fører med seg at man ser på muligheter for å utvide og utvikle Folkeparken»

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Askim Folkepark skal igjen få selskaps- og møtelokaler. Det gamle Parklokalet brant ned i 2015 etter at brannvesenet en tid hadde brukt det som øvingslokale. Lokalet var stengt og ubrukelig lenge før brannen sørget for at lokalet ble totalt ødelagt og så jevnet med jorden.

Nå har en rekke økonomiske bidrag sørget for at parken skal få nye selskaps- og møtelokaler. Hva kostnaden blir er usikkert. Prosjektet, bygget, skal nå ut på anbud.

Det var en gave på hele 4 millioner kroner fra fagforeningen Askim Kjemiske som la grunnlaget for bygget som nå skal reises. Det sammen med sjenerøse gaver fra private (Peca Eiendom og Sparebankstiftelsen), Askim IF og kommunen gjør at bygget nå kan realiseres.

Bygget på 400 kvadratmeter er en flott gave til byens befolkning. Eier og ansvarlig skal være Stiftelsen Parklokalet. En stiftelse som så dagens lys ved årsskiftet. Stiftelsen skal stå for vedlikehold og skaffe et vertskap ti l selskapsdriften.

Vi håper byggingen av nye lokaler også fører med seg at man ser på muligheter for å utvide og utvikle Folkeparken. Den burde og kunne starte ved Askim rådhus og flyte i ett fram til idrettsparken og idrettshallen.

Vi opplever at dagens skatepark, som legger beslag på et stort område, er utdatert og lite brukt. Fotballbanene for de minste kan flyttes til idrettsparken. Skøyteisen som legges noen få uker i året kan enten gjøres mindre eller helst flyttes. For å skape skøyteis i årene som kommer er det trolig nødvendig med et fryseanlegg og det kan anlegges på et annet sentralt sted i byen. Nå er muligheten der for å skape en flott, stor grønn lunge midt i Askim sentrum.

Kommentarer til denne saken