Arver gjeld og Robek

HOLDER IGJEN: Ordfører Kjersti Nythe Nilsen (Ap) nøler med å reagere til tross for plass på Robek-lista.

HOLDER IGJEN: Ordfører Kjersti Nythe Nilsen (Ap) nøler med å reagere til tross for plass på Robek-lista. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

«Alle forsøk på å bagatellisere problemene Marker har viser manglende evne til å styre.»

DEL

Leder Markers ordfører Kjersti Nythe Nilsen (Ap) vil gi sin etterkommer (hvis hun ikke blir gjenvalgt til høsten) en økonomisk hengemyr i gave. Tidligere uttalelser fra den samme ordfører tyder på at hun ikke har tatt alvoret inn over seg. Ikke vet vi om hun nekter å ta upopulære kutt nært et kommunevalg eller om hun ikke forstår alvoret.

Marker blir nå i realiteten satt under administrasjon. I sommer havner kommunen på verstinglista Robek og må be fylkesmannen om lov til å gjøre investeringer.

Var lokalpolitikernes handlingsrom lite fra før blir det betraktelig mindre nå. En klok rådmann vil holde politikerne i ørene og vil få hjelp av fylkesmannen. Alle forsøk på å bagatellisere problemene Marker har viser manglende evne til å styre.

Selvsagt er det pinlig å havne på Robek-lista. Det viser at man har strøket i økonomisk styring og gir lokalpolitikere med ambisjoner på vegne av velgerne minimalt med armsleng. Økonomiske problemer går ikke over av seg selv. Det må tas grep, uansett om de er upopulære. Det er bedre å handle raskt enn å seigpine befolkningen.

Å dytte regningen for slett økonomistyring over på innbyggerne i form av eiendomsskatt er en fallitterklæring. Politikerne må klare å styre innenfor de relativt vide rammene de har.

Om Marker-økonomien blir en stor sak i den kommende valgkampen er vi i tvil om. Vi tror innbyggerne er mer opptatt av enkeltsaker og enkelttilbud enn den totale økonomien. Men tas det ikke grep raskt så kommer innbyggerne til å merke det. Kanskje skjer det først etter valget?

En klok rådmann vil holde politikerne i ørene og vil få hjelp av fylkesmannen.

Artikkeltags