Da kommunen sa nei til å gi mer penger, tok frivilligheten i bygda ansvar

Nærmere 30 personer i alle aldre tok på seg arbeidsklær og bidro til at pumptrack-banen endelig nå er helt ferdig.

DEL

Pumptrack-banen i Spydeberg er allerede tatt i bruk og har blitt kjempepopulær. Den siste «finishen» på banen var det imidlertid ikke penger til. For tanken var nemlig å legge gress rundt den asfalterte banen. Både for å gjøre den penere å se på, men også for å gi økt trygghet og sikkerhet til de mange barn og ungdom som sykler og sparkesykler rundt banen.

Men etter at banen var ferdig asfaltert, så var det ikke mer penger igjen. Heller ikke hos kommunen.

LES OGSÅ: Kjempeinteresse for ny bane – men mangler penger for å gjøre den enda finere

Fikk pengehjelp

– Kommunen ga beskjed om at det er ikke var mer penger tilgjengelig til ferdigstillelse av banen, forteller tidligere Spydeberg-ordfører Petter Schou.

(Saken fortsetter under bildet)

PENGER OG INNSATS: Lions bidro både med penger og arbeidskraft for å gjøre pumptrack-banen komplett. Fra venstre Hans Kristian Sandvik, John Elias Oraug, Harald Gullåsen og Petter Schou.

PENGER OG INNSATS: Lions bidro både med penger og arbeidskraft for å gjøre pumptrack-banen komplett. Fra venstre Hans Kristian Sandvik, John Elias Oraug, Harald Gullåsen og Petter Schou. Foto:

Men Schou, sammen med initiativtakerne Tonje Svenneby og Martin Sørby, ga ikke opp. Og etter en runde rundt i bygda var finansieringen på plass. Det med ytterligere 20.000 kroner fra Askim & Spydeberg Sparebank og med 10.000 kroner fra Lions Spydeberg.

– Vi fikk svært gunstige priser fra Grav Graveservice og ferdigplen fra Unnerud her i Spydeberg. Det, sammen med et stort engasjement blant frivillige i bygda, så var 30.000 kroner nok, forklarer Schou.

LES OGSÅ: Brage (20) har knust 14 hjelmer i karrieren – kommer med en klar oppfordring til barn og ungdom

Feiret dagen

Tirsdag ettermiddag og kveld var det tid for dugnad. Nærmere 30 personer i alle aldre tok et tak for å gjøre pumptrack-banen helt komplett og i stand til 17. mai søndag. Bare fra Lions var det rundt ti personer. En av dem var Trygve Aarvig. Han valgte å bruke 76-årsdagen sin til å ferdigstille banen.

(Saken fortsetter under bildet)

BURSDAG: Trygve Aarvig (nærmest) fylte 76 år tirsdag. Det hindret ham ikke fra å bruke kvelden til å legge ferdigplen. I bakgrunn står Per Østerås.

BURSDAG: Trygve Aarvig (nærmest) fylte 76 år tirsdag. Det hindret ham ikke fra å bruke kvelden til å legge ferdigplen. I bakgrunn står Per Østerås. Foto:

– Dette er en fin måte å feire dagen på. Jeg bor rett ved siden av banen og ser at den blir brukt fra morgen til kveld. Den har blitt kjempepopulær. Så da vil jeg gjerne bidra til at den blir enda bedre, smiler Aarvik.

(Sakne fortsetter under bildet)

IVRIG: Didrik Svenneby (10) trives på pumptrackbanen i Spydeberg. Mens mamma og pappa jobbet dugnad, passet han på å trene litt.

IVRIG: Didrik Svenneby (10) trives på pumptrackbanen i Spydeberg. Mens mamma og pappa jobbet dugnad, passet han på å trene litt. Foto:

Den største pådriveren for å få laget banen, Tonje Svenneby, var imponert over oppmøtet.

– Utrolig at så mange kom for å hjelpe til. Det setter jeg pris på. Og stor takk til Lions og banken som igjen stiller opp. Jeg kommer aldri til å bytte bank etter å ha sett alt den bidrar med i lokalsamfunnet. Nå har vi fått en kjempeflott bane som ikke lenger er så voldsom og skummel for de aller minste, smiler hun fornøyd.

LES OGSÅ: Her vil disse karene bygge ny bane – håper å rekruttere flere

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken