– Da koronasmitten kom måtte vi tenke annerledes, så vi gikk i studio for å spille inn en ny skive. Vi manglet en trommeslager, og kontaktet Kristian. Slik ble vi fire trøgstinger i bandet, forteller Christoffer Karlsrud Dahl, trøgsting og bassist i bandet til Johan Berggren.

Det forrige albumet Johan Berggren og bandet slapp fikk terningkast fem fra Dagbladet, og Stavanger Aftenblad kåret det til årets album, selv om mesteparten av 2020 gjensto. Tre trøgstinger spiller på det albumet, og det var gjennom dem at den fjerde trøgstingen, Kristian Aadalen, kom med på det nye albumet som slippes til neste år. Johan Berggren selv er strålende fornøyd.

– Folk fra Trøgstad er ikke så nøye på ting, de bare får jobben gjort, ler han og fortsetter:

– Vi er en god kombo, jeg skriver låter og de gjør det til musikk. De er veldig flinke.

Mange kanselleringer

– Musikere tjener ikke så mye på album lenger. Det er på konserter det meste av inntekten vår ligger og det har ikke vært så mange konserter i år på grunn av smittesituasjonen. Albumene blir nesten en form for promotering for konsertene, sier pianist Ingvald Holmen Minge.

I tillegg til å spille i band og jobbe som freelancemusiker, jobber han på kulturskolen på Hamar og musikk-kompanjongene sender ham stadig jobbannonser de kommer over, for å få ham til hovedstaden. Christoffer Karlsrud Dahl bor i Oslo og jobber litt i et studio og tar på seg strøjobber som musiker. Kristian Aadalen studerer IT i samme by mens han jobber som musiker på diverse arrangementer. Likevel ser de mot Indre Østfold.

– Når smittesituasjonen er under kontroll, hadde det vært fantastisk å fylle Askim kulturhus, smiler Kristian Aadalen.

Det siste bandmedlemmet, Mats Raknerud, som spiller elektrisk gitar, har bosatt seg i Ørje.

Planlegger releasekonsert

Albumet de spilte inn under koronaperioden har de kalt «Ei Hytte Foran Loven». Det slippes på nyåret. Gjengen planlegger også å holde en releasekonsert på Rockefeller i Oslo 27. januar.

– Vi savner å stå på en scene og håper at smittesituasjonen tillater at konserten går som planlagt, sier Christoffer Karlsrud Dahl.

Første singel fra albumet er alt sluppet. Du kan høre en liten smakebit her: