Butikker i hele Sør-Norge fjerner engangsgrillene fra hyllene

Nå finner du ikke engangsgriller på Joker- og Spar-butikkene i Sør-Norge.

Nå finner du ikke engangsgriller på Joker- og Spar-butikkene i Sør-Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Flere dagligvarebutikker fjerner nå engangsgriller fra hyllene på oppfordring fra Norsk brannvernforening. Bakgrunnen er faren for skogbranner.

DEL

– Det er åpenbart at engangsgrillene utgjør en stor fare. Vi ønsker å bidra til å minske risikoen for skogbrann og gjøre det vi kan gjøre, sier informasjonsansvarlig Anette Grønby Rein i Kjøpmannshuset Norge til P4.

Kjøpmannshuset er et datterselskap til Norgesgruppen og drifter kjedene Joker, Spar og Nærbutikken, med nesten 900 butikker i Norge. De ber nå alle sine butikker fra Trøndelag og sørover om å fjerne engangsgrillene fra hyllene.

Norsk brannvernforening sa onsdag til P4 at norske butikker bør slutte å selge engangsgriller. Det varme været de siste ukene har ført til ekstrem skogbrannfare over hele Sør-Norge og flere fylker og kommuner har innført totalforbud mot åpen ild i naturen.

Rolf Søtorp, administrerende direktør i Norsk brannvernforening ber folk legge fra seg tanken om å ta med seg engangsgrillen ut.

– Nå er tiden kommet for kald mat i skog og mark.

Onsdag ville verken Coop, Rema 1000, Meny eller Kiwi vil stoppe salget. De opplyste til P4 Nyhetene at de hadde hengt opp plakater i butikkene der de informerer om den store brannfaren. Nå har likevel en rekke butikker i disse kjedene valgt å fjerne engangsgriller fra hyllene. Det gjelder også butikker i Indre Østfold.

Artikkeltags