Ny rekord: Coop-medlemmer får utbetalt over én milliard kroner

PUNGER UT: Geir Stokke, toppsjef i Coop, betaler ut rekordstort utbytte. Foto: Coop

PUNGER UT: Geir Stokke, toppsjef i Coop, betaler ut rekordstort utbytte. Foto: Coop

Artikkelen er over 1 år gammel

1,7 millioner nordmenn får i disse dager utbetalt et rekordhøyt beløp. Forbrukerøkonom oppfordrer folk til å ta pengene ut med én gang.

DEL

Nå ber folk Coop sjekke kontoen. For første gang noensinne betaler Coop over en milliard kroner i kjøpsutbytte til kundene sine. Mange kan dermed få en positiv overraskelse de neste dagene.

– I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge i en melding til Nettavisen.

Flere eiere

Den nye rekorden kommer som en følge av blant annet mange nye medlemmer, eller medeiere, har økt med hele 100.000 i løpet av fjoråret. Coop har nå 1,7 millioner medlemmer.

– Økningen i utbytte skyldes at vi blir flere medlemmer og at medlemmene handler mer hos Coop. Det er takket være veksten til Extra og at folk i enda større grad ser verdien av å være Coop-medlem, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop til Nettavisen.

Lar pengene stå

Kristiansen i Coop sier at mange velger å la pengene stå på medlemskontoen.

– Renten våre er konkurransedyktige og mange bruker det som sparekonto. Det er like fornuftig som en annen sparekonto, sier han.

– Selv om renten bare er 0,25 prosent?

– Renten vil variere avhengig av hvilken samvirkelag man tilhører, og har du mer enn 100.000 kroner på konto, vil også renten være høyere, sier Kristiansen.

Artikkeltags