Cokstile æret Steinlager med banerekord – verre gikk det med publikumsfavoritten Lionel

BANEREKORD: Cokstile/Lars Anvar Kolle (i annetspor) koblet grepet på Donatomite/Frode Hamre oppunder mål i Steinlagers æresløp og vant på ny banerekord.

BANEREKORD: Cokstile/Lars Anvar Kolle (i annetspor) koblet grepet på Donatomite/Frode Hamre oppunder mål i Steinlagers æresløp og vant på ny banerekord. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det var til slutt Cokstile som trakk det lengste strået i Steinlagers æresløp på Momarken under Unionskampen. Det ble også ny banerekord.

DEL

MYSEN: I Steinlagers æresløp var det ventet at Pastore Bob skulle ta teten, men Donatomite klarte å svare ham opp mot og rundt den første svingen. Pastore Bob trakk da ned i fjerde innvendig. Dermed havnet Lionel først i annetspor utvendig for fjerdehesten. Gøran Antonsen jobbet seg litt fram med sin stjerne på siste bortre. Inn mot siste sving gikk lederryggens Cokstile ut et spor. På oppløpet ble det en duell mellom Donatomite og Cokstile. Sistnevnte koblet grepet midt på oppløpet og seiret på tiden 1.11,0a på 1640 meter – som også var banerekord på Momarken.

– Vi sjanset litt og håpet å kunne sitte helt til siste sving. Hadde en bra følelse 500 meter igjen. Cokstile koblet grepet ganske greit på oppløpet, sa kusk Lars Anvar Kolle.

The Last Ticket spurtet bra til tredje, mens Lionel måtte ta til takke med femte på fine 1.11,6 etter sitt tunge løp utvendig. Donatomite travet 1.11,1. Uansett var det ingen tvil om at Lionel trakk mange folk til Momarken lørdag. Restauranten var full og det var også bra med folk på tråkka som jublet for Lionel i defileringen.

Imponerte i monté

Jens Kristian Brenne (34) har flott form på stallhestene for tiden. Momarken-treneren kunne glede seg over en ny triumf på hjemmebanen lørdag. I montéløpet var det nemlig en oppvisning av hoppa Charisma KW. Rytter Siv Emilie Løvvold lot hesten strekke godt av gårde. Passeringene lød raske 1.11,5 på 500-meteren og 1.11,7 på 1000-meteren. Elitehesten Radieux nærmet seg i siste sving og kom opp på siden på oppløpet, mens da svarte Charisma KW på mesterlig vis og seiret ganske sikkert på kilometertiden 1.14,3a på 2140 meter. Førstepremien var på 40 000 kroner:

(Saken fortsetter under bildet)

Jens Kristian Brenne og Siv Emilie Løvvold blir intervjuet av Sigmund Vister etter seieren med Charisma KW.

Jens Kristian Brenne og Siv Emilie Løvvold blir intervjuet av Sigmund Vister etter seieren med Charisma KW. Foto:


– Charisma KW synes det er gøy med monté. Håper hun kan være med i montéløpene på de store dagene utover, men jeg tror også hun vil levere gode sulkyløp. Det blir å kombinere grenene. Hun har vist stadig bedre takter i trening. En sterk side ved henne er at hun er flink til å holde farten når hun er stiv. Det viste hun i dag. Hun fyrte seg opp da hun skulle svare teten til å begynne med. Åpningen ble luftig, så jeg synes hun var tapper da hun fikk hest på siden på oppløpet, sier Jens Kristian Brenne.

LES OGSÅ: Frykter 100 år gammel avgift kan ødelegge for stor næring: – Situasjonen er kritisk

Godt som seier

Kim Åge Rokkan (41) var godt fornøyd med at LJ's Dreamcatcher spurtet inn til tredjeplass i stayeroppgjøret i V75-1. Per Oleg Midtfjeld kjørte et avventende løp og ble med i angrep på siste langside. Etter et godt oppløp knep den ni år gamle vallaken tredjeplassen og noterte den fine kilometertiden 1.16,1 over 3160 meter. Tredjeplassen var verdt 25 000 kroner. LJ's Dreamcatcher vant under V75-omgangen i Bergen 2. mars, så han har allerede passert 100 000 kroner innkjørt i år:

(Saken fortsetter under bildet)

FAMILIEHEST: Kim Åge Rokkan med datteren Dorthe og hesten LJ's Dreamcatcher.

FAMILIEHEST: Kim Åge Rokkan med datteren Dorthe og hesten LJ's Dreamcatcher. Foto:


– En tredjeplass her er som en seier å regne. Vi hadde egentlig tenkt å vente til å starte med ham til 7. april i Årjäng, men siden det manglet hester i feltet fikk vi tilbud om å etteranmelde. LJ's Dreamcatcher har hele tiden vist bra kapasitet, men han har slitt med helsa. For noen måneder siden bestemte jeg meg bare for å trene på og se hvordan det slo ut. Han har fungert veldig bra nå. Går bra på alle distanser og står på til mål. Om alt er bra, så blir det nok start i Årjäng 7. april, sier Rokkan. 
Nevnes må også at Ole Johan Østre ble toer i løpet med Soros Kronos, mens det var favoritten Jet Voice som vant.

LES OGSÅ: Stian (31) gikk lei og trappet ned – nå er gnisten tilbake og resultatet ble seier

Solid favoritt

I det tradisjonsrike løpet om Østfoldpokalen var det litt dramatikk da favoritten Roli Eld forårsaket en omstart, men kusk Adrian Solberg Akselsen klarte å få ham godt ut fra førstesporet på tillegg i den gyldige starten. Kom fram i dødens midtveis i løpet og koblet et sikkert grep på oppløpet. Tiden ble  Tripsson ØK ledet til han etter hvert fikk lederrygg, men falt ut av aksjonen i siste sving. Vinnertiden i løpet ble 1.23,3 på 2160 meter:
– Ting løste seg greit og han kjentes veldig sterk ut hele veien. Roli Eld er stabil og fin å kjøre og har det meste som skal til for å nå langt, sa Adrian Solberg Akselsen om vinneren. 
Trener av Roli Eld er Frode Hamre. Han hadde en stor dag da han også vant med MS Triple J i V75-5. Fra lederryggen løste det seg perfekt i sluttfasen og fireåringen spurtet inn til seier på den fine tiden 1.13,6a på 2140 meter. Også i V75-2 var Hamre først med Amazing Case. Også hun satt i lederrygg og fikk sjansen på oppløpet. Tiden ble 1.14,7 på 2140 meter. 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken