Gå til sidens hovedinnhold

Caroline vil inspirere dem som synes skolen er kjip: – Det er viktig for meg

Caroline Gravdahl (20) fra Askim studerer for å oppnå lærerdrømmen.

– Jeg startet ivrig med å undervise småsøsknene mine da jeg var seks år. Læreryrket har alltid virket spennende og noe jeg har ønsket å bli, forteller Gravdahl.

Askimkvinnen studerer lektorprogrammet på Universitetet i Oslo, og tar fagene spansk og nordisk for å kunne undervise spansk og norsk.

– Jeg hadde selv noen utrolig dyktige lærere i spansk og norsk på videregående skole. De var helt fantastiske lærere som så og hørte elevene og var gode til å motivere. De har vært noen av mine inspirasjonskilder, sier Gravdahl.

Mye lesing

Tyveåringen begynner på fjerde semester av lærerutdanningen nå og vil være ferdig utdannet lektor i 2024.

– Studietiden går til mye lesing, så jeg anbefaler å være interessert i fagene man velger. Jeg har planer om å ta samfunnsfag også, så jeg kan undervise i tre fag. Jeg fikk en smakebit på å være ute i praksis i høst, men det har vært lite praksis via UiO, forteller Gravdahl.

Lærerstudenten var heldig og fikk en normal oppstart på studiene, men har siden mars i fjor hatt hjemmeundervisning.

Bør like å lære bort

Hun sier at de som vurderer å utdanne seg til lærer bør like å lære bort og formidle faglig stoff til andre.

– Jeg tror også det er viktig å ha en stor porsjon tålmodighet og toleranse. I læreryrket møter man mange forskjellige mennesker med ulike behov og forutsetninger. Det er en fordel å være glad i skole, og det forutsetter også at en holder seg pedagogisk og faglig oppdatert, sier Gravdahl.

En av faktorene til at Gravdahl valgte å bli lærer var fordi hun ønsker å kunne inspirere og motivere elever og gjøre skolehverdagen lettere og mer interessant.

– Kanskje mest av alt vil jeg ha muligheten til å se og høre alle elevene, spesielt dem som synes skolen er kjip eller av andre grunner ikke trives, det er veldig viktig for meg, sier Gravdahl.

Kommentarer til denne saken