Bygger barnehage til 60 millioner – nå er navnet bestemt

 Jaaaaa! Om noen måneder flytter barna på Grimsby over til Trollhaugen barnehage på Ørje. Tirsdag tok de et par jublende løperunder under banneret som Tove Skubberud Wang og Theodor Bye holdt opp.

Jaaaaa! Om noen måneder flytter barna på Grimsby over til Trollhaugen barnehage på Ørje. Tirsdag tok de et par jublende løperunder under banneret som Tove Skubberud Wang og Theodor Bye holdt opp. Foto:

Den har stort sett vært omtalt som «den nye barnehagen». Nå har nybygget som reiser seg ved Bommen på Ørje fått et skikkelig navn. Og det ble ikke Bommen.

DEL

Trollhaugen. Hørt navnet før? Mange eldre markinger husker nok hoppbakken som lå like ved der den nye, store kommunale barnehagen nå reiser seg, rett ovenfor Marker idrettspark.

Hørt om Trollhaugen barnehage? Nå er det offisielt at dette er navnet på smårollingenes nye storstue i Marker.

LES OGSÅ: Innbyggere har foreslått navn på den nye barnehagen – to av forslagene har en spesiell årsak

– Jaaaaa! jublet ungene i Grimsby barnehage tirsdag. Da kom ordfører Theodor Bye og ungdomskoordinator Lars Johansson på besøk for å fortelle om resultatet av en litt spesiell avstemning. Sammen med virksomhetsleder for barnehagen på Grimsby, Tove Skubberud Wang, hadde de vært rundt med en urne og samlet inn stemmer. Et viktig valg, synes mange. For et skikkelig navn må jo en ny og flott barnehage til 60 millioner kroner ha.

(Saken fortsetter under bildet)

Du har kanskje hørt om hoppbakken Trollhaugen? Her er et gammelt bilde av fire Ørje-gutter som står klare med hoppskiene der, det er Bjørn Utgård, Ole Sverre Lislegård, Arne Nilsen og Hans Ulstein. Årstallet er ukjent, men dette er kanskje på 1940-tallet en gang.

Du har kanskje hørt om hoppbakken Trollhaugen? Her er et gammelt bilde av fire Ørje-gutter som står klare med hoppskiene der, det er Bjørn Utgård, Ole Sverre Lislegård, Arne Nilsen og Hans Ulstein. Årstallet er ukjent, men dette er kanskje på 1940-tallet en gang. Foto:

Navnevalget har vært behandlet både grundig og svært så demokratisk. Først ble innbyggerne bedt om å komme med forslag, og engasjementet har vært stort – ikke minst fra barna selv.

Da saken hadde vært til politisk behandling, sto man igjen med to alternativer: Bommen. Og Trollhaugen.

Både politikerne i oppvekst- og omsorgsutvalget, barnehageansatte, elevene fra 1.- til og med 5.-trinn på Marker skole og barna i bygdas fire barnehager har fått være med på å bestemme navnet. Hver av skoleklassene fikk legge én stemme i urnen etter å ha blitt enige om navnet, det samme fikk hver av de fire barnehagene. I alt rundt 250 barn i bygda har deltatt i avstemningen.

– Vi gjorde det sånn at stemmene fra politikerne i utvalget skulle telle en tredel, stemmene fra de voksne på Grimsby en tredel, og fra barna i barnehagene og på skolen en tredel. De voksne stemmene gikk ganske enstemmig for Trollhaugen. Hos barna var det litt mer delt. Der ble stemmeresultatet 7-4 i favør av Trollhaugen, forteller Theodor Bye og Tove Skubberud Wang.

(Saken fortsetter under bildet)

Slik skal Trollhaugen barnehage bli.

Slik skal Trollhaugen barnehage bli. Foto:

Utbygging i rute

Valget så også ut til å bli godt mottatt av politikerne som møttes til kommunestyrets siste møte før sommerferien, i den romslige storsalen på rådhuset tirsdag. I en interpellasjon ved slutten av møtet spurte Thor Amund Halvorsrud (Sp) om å få en liten oppdatering rundt den nye barnehagen – upps, Trollhaugen barnehage – når det gjaldt tidsplan og økonomi.

Her kunne partifelle og ordfører Theodor Bye vise til hva som kom fram i et møte i styringsgruppa for barnehagen 11. juni, og konstaterte at utbyggingen er godt i rute og at tidsplanen ligger fast med planlagt overlevering i fjerde kvartal. Det ligger også an til å kunne bli en liten innsparing i forhold til den vedtatte kostnadsrammen på 60,3 millioner kroner, opplyste ordføreren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken