Kjetil Haugbro fyller 50 år – feirer selvsagt med blueskonsert

KJØRER PÅ: Kjetil Haugbro (50) har mange planer for året.

KJØRER PÅ: Kjetil Haugbro (50) har mange planer for året. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kjetil Haugbro (50) har jobbet med kulturformidling i hele sin karriere. Nå fyller eieren av Geiteberg kulturbruk år.

DEL

HOBØL: Kjetil Haugbro (50) har levd et kulturmessig aktivt liv. På slutten av 80- tallet startet han, sammen med fem andre gutter, opp Balla Bluesband. Frem til 1995 var de svært aktive i IØ. I senere tid har han vært kulturhusleder i Askim, før han og kona Guri åpnet Geiteberg kulturbruk i Hobøl, som stadig selger ut konserter, festivaler og arrangerer private fester.

– Hvordan skal dagen feires?

– Jeg tilbringer dagen på Notodden Bluesfestival. Der skal Ry Cooder spille. Han har ikke spilt i Norge på over 30 år, og er en av de få menneskene som jeg kan kalle et forbilde. Det er fantastisk timing, og jeg kommer nok til å storkose meg. Jeg tar til og med fri fra jobben for å oppleve konserten, sier han.

Balla Bluesband skal spille på årets Kraftfestival – hvordan blir det?

Det tror jeg blir utrolig gøy. Vi hadde en liten generalprøve på Spydeberg Rock, og opplevde en tilnærmet uventet entusiasme fra publikum. Mange av dem som fulgte oss på 80- og 90- tallet møtte opp. Noe av det morsomste er at vi spiller bedre nå enn før, ettersom vi alle har vært aktive musikere i en årrekke. For meg er det ærefullt å få spille med disse dyktige musikerne igjen. Før øvingene begynte ved juletider, hadde vi ikke spilt med hverandre på femten år. Det har vært utrolig hyggelig å møte alle gutta igjen, noen av dem har jeg ikke hatt kontakt med siden forrige gang vi spilte, sier Haugbro.

– Hvilke framtidsplaner har dere for Geiteberg kulturbruk?

– Det har vært en hektisk sommer, med både konserter og andre arrangementer. Dette året har Ingrid Bjørnov nok en gang hatt konsert. I løpet av sommeren har vi arrangert 10 bryllup. Ellers jobber vi for tiden med konsert- og teaterprogrammet for høsten. Det er mye spennende i horisonten, blant annet vår årlige folkemusikkfestival i september, sier han.

Gratulerer med dagen!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags