Askiming fikk minne for livet – møtte prins Henrik etter storspill i Danmark

Storslått møte: Her hilser Terje Garseg på pris Henrik av Danmark. Garseg kom på tredjeplass i bridgeturneringen Radisson Blu Scandinavia IMP Pairs i helgen. I midten står arrangør Christina Lund Madsen.

Storslått møte: Her hilser Terje Garseg på pris Henrik av Danmark. Garseg kom på tredjeplass i bridgeturneringen Radisson Blu Scandinavia IMP Pairs i helgen. I midten står arrangør Christina Lund Madsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Terje Garseg (52) kom på tredjepass i en stor bridgeturnering i København. Det sikret et møte med prins Henrik av Danmark (82).

DEL

KØBENHAVN: Askimingen Terje Garseg spilte med sin makker Lars Eide på bridgeturneringen Radisson Blu Scandinavia IMP Pairs i København helgen. 94 par deltok i turneringen, deriblant mange av de beste spillerne i Norge, profesjonelle spillere og bridge-verdensstjerner.

Etter tre dagers spill og flere utslagsrunder kom Garseg og Eide til slutt på en fin tredjeplass i turneringen. Det sikret dem premiepenger på 6.800 danske kroner.

Prinsen kastet glans

Det kanskje mest minneverdige med turneringen skjedde imidlertid etter bridgespillet var ferdig. Under premieutdelingen fikk Garseg hilse på Prins

Spilte selv: Prins Henrik av Danmark spilte også selv under turneringen. Her sitter han blant annet med den profesjonelle pokerspilleren Gus Hansen (t.h.).

Spilte selv: Prins Henrik av Danmark spilte også selv under turneringen. Her sitter han blant annet med den profesjonelle pokerspilleren Gus Hansen (t.h.). Foto:

Henrik av Danmark, som er turneringens såkalte høye beskytter. Prinsen, som tidligere ble titulert prinsgemal, spiller også litt bridge selv. I København spilte han blant annet på samme bord som den profesjonelle pokerspilleren Gus Hansen. Under premieutdelingen fikk Garseg hilst og utvekslet et par ord med prinsen, som hadde med seg to uniformerte livvakter på turneringen.

– Han sa ikke så mye. Han sto og smilte og delte ut konvolutter til spillerne. Men det er stas at han er der. Det gjør det hele litt høytidelig. Vi fikk klar beskjed på forhånd om å kle oss pent, sier Garseg og legger til:

– Det er litt forskjell på å spille på en vanlig klubbkveld i Askim og å sitte der i København med prisen av Danmark. En flott bridgeopplevelse for en bridgeentusiast fra lille Askim, sier Garseg.

Ønsker flere spillere

Han forteller at de nå er rundt 25 spillere i Askim bridgeklubb. Medlemstallet er nedadgående.

– Mange av dem som spiller dør etter hvert. Snittalderen er høy, kanskje 60 år, sier Garseg som opplyser at det er god plass til flere i klubben.

– Det er et sosialt og hyggelig spill, sier 52-åringen som nylig har startet kortspill- og sjakkurs for barn i Indre Østfold.

Skal man bli god lønner det seg nemlig å starte tidlig.

– Foreløpig er det 10 barn som er med, og jeg håper det kommer flere. Vi spiller flere typer kortspill og kanskje kan det ende opp i bridge for noen på sikt, avslutter Terje Garseg.

Fakta

Bridge er et kortspill for fire spillere, der to og to spiller som par.

I sin enkleste form er spillet svært likt amerikaner.

Spillet består av to faser; en meldedel og selve spilledelen.

Det er særlig hvor komplisert regelverk man har på meldedelen som avgjør vanskegraden.

Artikkeltags