Politi og brannvesen rykket ut til melding om skogbrann

Det brenner i et hogstfelt i Båstadveien. Brannvesen og politi er på vei.

Det brenner i et hogstfelt i Båstadveien. Brannvesen og politi er på vei. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

TRØGSTAD: Det er meldt om en mindre skogbrann med fare for spredning ved Båstadveien, skriver politiet på Twitter ved 22-tiden lørdag kveld.

– Vi har akkurat en bil fremme. Det er 20 kvadratmeter på et hugstfelt som brenner. Det blåser friskt der oppe og kan være fare for spredning, opplyste brannvakt Owe Gulbrandsen i brann øst.

Det skal være langt til nærmeste hus.

– Vi har en bil fra Trøgstad på plass, og en bil fra Aurskog/Høland er på vei, opplyser Gulbrandsen, som ennå ikke kan si noe om mulig årsak.

Klokken 22.25 melder brann øst at brannen er slokket og flammene dermed er under kontroll.

– Brannbilen fra Løken i Aurskog/Høland har snudd, sier Owe Gulbrandsen.

Brant i kratt

Ifølge innsatsleder for brannvesenet, Geert Olsen i Indre Østfold Brann og Redning, gikk meldingen ut på at det var skog/ krattbrann. Brannvesenet var raskt på plass og etter 20 minutter var brannen slokket. 

– Det er cirka 150 kvadratmeter med skog som vi fikk tidlig varsel på og heldigvis har klart å slokke nå, sa han. 

Årsaken er ukjent

Politiets innsatsleder, Ibrahim Muhic, hadde lite opplysninger da Smaalenenes Avis var på stedet ved 22.30-tiden lørdag kveld. 
– Men som du ser har brannvesenet full kontroll og brannen er slokket. Det blir vakthold utover kvelden, og brannvesenet blir her lenge. Årsaken vet vi ikke. Ifølge brannvesenet har det vært åpne flammer, sier Muhic.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken