Lanserer mobil-lek for hele familien for å bedre brannsikkerheten

VIL HA LEK: If håper Brannleken skal bli årets viktigste lek.

VIL HA LEK: If håper Brannleken skal bli årets viktigste lek. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Bare 3 prosent av norske huseiere har noen gang hatt brannøvelse og prøvd ut rømningsveiene hjemme. Det vil If gjøre noe med

DEL

Tallene er hentet fra en fersk Landsrepresentativ spørreundersøkelse TNS Gallup har gjort på oppdrag for forsikringsselskapet If.

Den samme undersøkelsen viser at ni av ti familier mangler konkret avtale om møtested utendørs i tilfelle brann.

Halvparten av barnefamiliene i undersøkelsen har verken snakket om eller tenkt så mye igjennom hva de ville gjøre ved en brann. Én av ti foreldre har bare tenkt tankene uten å øve - og har bare brannplanen i hodet sitt.

– Jeg er bekymret over at en del foreldre tror det holder å trene på brann i tankene. Følgene for barn og voksne kan bli fatale om det skulle begynne å brenne, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If.

– Brannøvelse er nyttig for både barn og voksne. I en brann på natten kan det å kunne brannvesenets nødnummer, vite hvor brannslokkingsapparatet står og hvor familiens møteplass ute er, være helt avgjørende. Dette er ting det må gå nærmest automatikk i, og er derfor helt nødvendig å øve på for alle i husstanden, sier Berge.

Ny måte å øve på

En ny digital lek skal sørge for at barn og voksne kan gjøre brannøvelse hjemme på en morsom og lærerik måte. Brannleken er et gratis digitalt verktøy for smarttelefon og nettbrett går gjennom det viktigste familien må gjennom for å være forberedt på brann.

– Mange foreldre kvier seg for å snakke om brann hjemme og er sikkert redde for å skremme barna. Brannleken er laget på en pedagogisk måte, der barn - og voksne - lærer gjennom å leke brannøvelse sammen. Leken har åtte enkle, men svært praktiske og pedagogiske steg. Selve leken blir ledet gjennom bilder og stemme gjennom nettbrett eller mobiltelefon, sier Jon Berge i If.

Han håper Brannleken blir årets viktigste lek.

Bedre forberedt

– I løpet av et kvarter med moro sammen, er hele familien mye bedre forberedt om det verste skulle skje, sier Berge.

Brannleken finnes på www.if.no/brannleken, og fungerer på alle mobiltelefoner og nettbrett. Leken kan passe for barn fra fem års alder og oppover, antyder If.

Artikkeltags