Hytte tok trolig fyr som følge av lynnedslag i Hobøl

HYTTEBRANN: Vår fotograf på stedet melder om at hyttene ligger tett i tett. Den nedbrente hytta ligger rett ved skogen.

HYTTEBRANN: Vår fotograf på stedet melder om at hyttene ligger tett i tett. Den nedbrente hytta ligger rett ved skogen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

HOBØL: MiB Moss, Vestby og Indre Østfold Brann og Redning Spydeberg er på hyttebrann i Brånenveien i Hobøl, melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter. Hytta ligger like ved fylkesgrensen mellom Østfold og Akershus, ikke langt fra Hølen, i Hobøl kommune.

– Vi fikk inn melding om brannen klokken 21.16, sier Vegard Andersen hos Alarmsentral Brann Øst. Ifølge Andersen skal flammene ha gått gjennom taket.

– Brannvesenet driver nå med etterslokking. Brannen skal ha bli slokket forholdsvis fort, opplyser Andersen.

Naboen varslet

Politiet i Follo melder på sin Twitter-side at hytta skal være totalskadd. Lynnedslag er trolig årsaken. Det skal ikke være personskade.

– Det var naboen som varslet om brannen. Han så at det kom et lynnedslag og gikk ut og så at nabohytta sto i brann, opplyser Steffen Øvstedal ved operasjonssentralen i Follo politidistrikt. Det skal ikke ha vært noen fare for spredning.

– Det var lokalt dårlig vær, og veldig grått, fortsetter Øvstedal.

Politipatruljen har nå avsluttet arbeidet på stedet.

Flere meldinger om lynnedslag

I titiden mandag kveld meldte Indre Østfold Brann og Redning Askim og Skiptvet at de var ute og sjekket ut et mulig branntilløp i skog etter lynnedslag i Taraldrudkroken i Skiptvet.

Det skal ifølge alarmsentralen ikke ha vært tilløp til brann.

Alarmsentralen informerer om at lyn og torden skaper problemer flere steder i distriktet. I tilllegg har IØBR Askim og Skiptvet kontrollert noen boliger i Stensrudveien Skiptvet etter lynnedslag.

Saken oppdateres

Artikkeltags