Sykler til Bergen med en haug med brannmenn – og en rosa brannbil

SYKKELVANT: Per Øyvind Alvim er vant til å delta i diverse sykkelritt og konkurranser. Her er han etter målgang i Skiptvetrittet tidligere i år.

SYKKELVANT: Per Øyvind Alvim er vant til å delta i diverse sykkelritt og konkurranser. Her er han etter målgang i Skiptvetrittet tidligere i år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Per Øyvind Alvim (44) er ikke ukjent med kraftanstrengelser. Nå skal han kjempe seg til Bergen for kreftsaken.

DEL

– I morgen setter du deg på sykkelen og skal tråkke i vei til Bergen. Hvorfor det?

– Sammen med 24 andre brannmenn og kvinner skal jeg sykle Oslo-Bergen. Dette gjør vi i samarbeid med foreningen «Brannmenn mot kreft» for å sette søkelyset på kreftsaken.

– Hvorfor er dere som brannmenn opptatt av dette?

– Brannmenn er en utsatt yrkesgruppe for å få kreft, da de utsettes for mange farlige gasser i sin jobb. Dette jobbes det hardt for å redusere faren og finne tiltak som motvirker eksponeringen.

– Og nå håper du at folk vil bidra til aksjonen?

– Jeg har startet en egen innsamling for saken, og håper at sjekken jeg skal levere foreningen når vi ankommer Bergen lørdag blir så stor som mulig. Beløpet stiger stadig, og det var nsdag oppe i rundt 7.000,-.

– Hvor lang tid skal dere bruke på turen?

– Planen er å ankomme Bergen på lørdag, sånn at vi rekker fellesstartene i sykkel-VM. Vi sykler til Geilo på torsdag, videre til Ulvik på fredag, før sjarmøretappen inn til Bergen lørdag.

– Hvordan blir det å ankomme Bergen?

– Jeg tror det blir bra. Det skal komme en gjeng brannmenn fra Bergen å møte oss på sisteetappen, så forhåpentlig blir vi en god gjeng som kommer syklende inn til byen, sammen med en rosa brannbil. Vi håper jo på litt tv-tid også da, men vi får se. Jeg har i alle fall tipset om vår ankomst.

– Blir det sykkel hjem igjen også?

– Hehe, nei det blir nattoget. Jeg har jo en jobb jeg skal på.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags