Brages nye film tar av verden over: – Det kuleste er at Mysen blir satt på kartet

NY FILM: Brage Vestavik har sammen med Blur Media og Herman Bøgeberg og Axel Rødningen laget en ny film. Filmen er spilt inn i Mysen. Se filmen nederste i saken.

NY FILM: Brage Vestavik har sammen med Blur Media og Herman Bøgeberg og Axel Rødningen laget en ny film. Filmen er spilt inn i Mysen. Se filmen nederste i saken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brage Vestaviks nye film, «Time is now», går viralt verden over. – Responsen har vært helt sjuk. Og det aller kuleste er at Mysen blir satt på kartet. (Se video nederst i saken)

DEL

Se filmen Mysen: Mysen-gutten og Blur Media har i løpet av 2019 klart å lage tre kortfilmer. Først «Out there» som ble spilt inn i Mysen. Så «Find your flow» som ble spilt inn i Trysil.

Ekstreme forhold

Nå er han ute Brage Vestavik og Blur ute med en ny film, «Time is now». Det er en film på nesten fire og et halvt minutt. Alt er spilt inn i Mysen. Noen av klippene er fra Sørengabakkene bak Mysen videregående skole, mens mesteparten av filmen er fra andre siden av Vandugbakken, nærmere bestemt i Smådalsbakkene. Her har 20-åringen selv, med litt hjelp av bestefar Per Evensen og kompiser, laget sine egne løyper. Filminnspillingen tok tre dager og ble gjort i oktober og desember under svært krevende forhold med en dag med snø, en annen dag med ekstremt våte forhold og en annen med frost i bakken.

(Saken fortsetter under bildet)

VANVITTIG DROP: I filmen "TIme is now" viser Brage Vestavik et spektakulært stunt hvor han hopper ned fra et sju meter høyt tre.

VANVITTIG DROP: I filmen "TIme is now" viser Brage Vestavik et spektakulært stunt hvor han hopper ned fra et sju meter høyt tre.

– Det var noen av de sjukeste forholdene jeg har syklet under. Jeg trodde faktisk ikke det var mulig å sykle. Men det er det som gjør filmen så spektakulær. Det er en annerledes film som inspirerer folk til å gå ut og trene uansett vær. Og at man ikke må ha en bikepark for å ha det moro. Det går fint an å bygge seg en egen løype, forklarer Brage Vestavik, som har brukt uttallige timer med spaden rundt om i Mysen på jakt etter «gull».

LES OGSÅ: Brage (20) åpenhjertig om tapet av sitt store forbilde

Har tatt av

Filmen ble publisert på sosiale medier torsdag og har rukket å ta av.

– Responsen har vært helt sjuk. Filmen har blitt delt av de største sykkelnettstedene i verden. Som Pinkbike. Det har fått mer 200.000 visninger på filmen min på Instagram. I tillegg har de store stjernene jeg har sett opp til siden jeg var liten enten delt, likt eller kommentert filmen. Den største av dem alle, Danny MacAskill, skriver blant annet: «Man you guys killed it! The future is bright». Bare det at han har sett filmen er utrolig kult, gliser Brage Vestavik fornøyd.

– Men det som nesten er morsomt er at de legger Mysen, Norway som sted når de deler filmen. Da får jeg virkelig fram hvor jeg er fra, ler han.

LES OGSÅ: Brage (20) fikk ja fra legen i siste liten – så leverte han tidenes prestasjon

Gjort vår greie

Foruten at filmen er spektakulær med snø og mye gjørme, har 20-åringen en klar formening om hvorfor så mange liker den.

(Saken fortsetter under bildet)

– Det fleste sykkelfilmer har en fortelling, hvor syklistene kjører i like klær i alle klippene og hvor musikken liksom skal passe inn. Vi har gjort vår greie. Vi bare prøver å vise hvor moro man kan ha det i skogen der man bor. Her er det ingen story, men likevel mye innhold. I hvert klipp skjer det ett eller annet spektakulært. Blant annet der hvor jeg dropper ned fra et sju meter høyt tre. Det har de færreste sett før. Og det at vi også viser at det ikke alltid går bra, tror jeg folk liker. For det er jo sånn i virkeligheten, forteller Brage Vestavik, som flere ganger i filmen går skikkelig på tryne.

– Jeg ble litt forslått, men ikke verre enn det, humrer han.

(Saken fortsetter under bildet)

Nå på nyåret har Blur Media og Brage Vestavik planer om en ny film. Helt hva den innholdet i den blir, er fortsatt litt uvisst.

– Det blir nok mer en festivalfilm hvor vi filmer fra ulike løp. Vi får se, sier han litt hemmelighetsfull.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken