Gå til sidens hovedinnhold

Sterk prestasjon av Brage Vestavik i Slovenia – kun 10 sekunder bak vinneren

Artikkelen er over 3 år gammel

Startfeltet var langt sterkere enn i Portugal, men det var også mysenguttens prestasjon.

MARIBOR: Downhill-sesongen fortsetter med full fart, bokstavelig talt, for Brage Vestavik fra Mysen. Etter forrige helgs renn i Portugal var det i helgen klart for Europacup-runde i Maribor i Slovenia. Og det endte meget bra for vårt lokale sykkelhåp.

– Brage seedet inn blant top 30 lørdag, og fikk dermed kjøre superfinale i søndag, i et startfelt der så å si alle de store worldcup-teamene var på plass, sier pappa Arnebjørn Vestavik til Smaalenenes Avis.

LES MER: En annen syklists krasj ødela for Brage i sesongdebuten: – Jeg ville ikke risikere noe

– Det var et mye sterkere startfelt en sist helgs renn i Portugal. Brage kjørte bra og endte til slutt på en 18. plass, kun 10 sekunder bak vinneren Lourie Greenland, som nok er å regne som en av de raskeste gutta i worldcupen. Veldig moro, fortsetter Arnebjørn Vestavik.

– Stoka over å være i topp 20 med storkanonene. Kult å kjøre mot folk som har vært heltene mine, og som jeg ser opp til. En god start for mitt første år i eliten, melder Brage Vestavik selv på sosiale medier.

Sesongen fortsetter med worldcuprenn i Kroatia allerede neste helg.

Sindre Rustan, også han fra Mysen, syklet også downhill i Maribor i helgen. Han kjørte i juniorklassen, og endte på en 25. plass i finalen, noe Rustan selv ikke var spesielt fornøyd med.

– Ikke fornøyd med løpet og resultatet, men jeg følte meg bra hele helgen, og nå er farten der, melder han selv via Facebook.

LES MER: Brage (19) er superklar for helgens EM: – Jeg har aldri vært i bedre form

Kommentarer til denne saken