Brage bytter ut skogen med dristig kjøring i trapper og bygater i Chile

Video fra RedBull Valparaiso i Chile

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I 15 år har djerve downhill-syklister satt utfor nedover trapper og gater i byen Valparaiso i Chile i Sør-Amerika i løpet RedBull Valparasio. Gatene i byen som står på verdensarvlisten byr på helt andre utfordringer enn skog og fjell. Det er trangt, det er betong, og det er asfalt. Publikum står tett på traseen nedover hele løypa.

Slik så pannen til Frikk (18) ut etter sykkeltur med Brage Vestavik 

Når denne konkurransen går av stabelen 19. november i år står det en gutt fra Mysen på startstreken. Brage Vestavik (18) er nemlig blitt invitert til å delta. Og gatene Chile kan trygt sies å være noe annet enn han er vant til fra hjembyen sin.

Brage Vestavik

Brage Vestavik Foto:

RedBull Valparasio er starten på den internasjonale konkurransesesongen for Vestavik, mens verdenscupåpningen finner sted i Frankrike i slutten av april.

– Jeg tror jeg vil ha tatt mange skritt i riktig retning i forhold til i fjor, uttalte Mysen-gutten til Smaalenenes Avis i januar.

Han har blant annet jobbet mye med kondisjonen for å bli en bedre syklist.

Sykkeltalentet Brage Vestavik (17) ligger ikke på latsiden selv i jula. Video: Mayham Media

– Jeg føler at kondisen er det som holder meg tilbake. Jeg sykler de enkelte seksjonene av løypa bra, men når jeg skal sette det sammen til en full run sliter jeg, for jeg sykler dårligere når jeg blir sliten, så kondisen er noe jeg må jobbe med framover nå, sier Vestavik til terrengsykkel.no om den saken.

En del av dette arbeidet skjer med bistand fra Olympiatoppen.

Profflaget lagt ned – Brage (17) kjører eget løp 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags