Askim: Spydeberg stilte med hele fem lag, og kan nå kalle seg Østfold-mestere i den populære folkehelsesporten bowls.

Det var høy stemning og heiarop mens kulene rullet bortover teppene i Askimhallen, fredag før påske. 180 deltakere fra hele Østfold, og fra Sverige, deltok i fylkesmesterskapet.

– Alle er vinnere

Indre Østfold var godt representert ved Marker, Hobøl, Eidsberg, Skiptvet, Askim og Spydeberg. Sistnevnte stilte med hele fem lag. Spydeberg 3 tok gull, Askim 1 sikret seg sølv, mens Hobøl 3 fikk bronse. En solid lokal innsats.

– Det var resultatet, selv om alle er vinnere på en slik dag, understreker en engasjert styreleder i Bowls Norge, Frank Sørquist. Det er ingen tvil om at bowls engasjerer stort. Oddvar Larsen spilte på hjemmebane.

Storspiller på 92 år

– Det er kjempegøy å være med, og her er det rette fine gulv, smiler Askim-spilleren. Han påpeker at det er tap og vinn med samme sinn som gjelder.

– Folk har godt humør og gleder seg over spillet og over å være sammen. Veldig artig, sier Larsen.

Det var tre spillere med som var over 90 år. En av dem var Helge Mikaelsen. Med stor presisjon og stålkontroll på skruen trillet han kula forbi hinderet og nesten helt inntil målkula. Gang på gang.

– Han er kjempeflink, påpekte både medspillere og motspillere.

Bildeserie

Se bilder: Hundrevis deltok i mesterskap i moro

Fakta

Bowls er et presisjonsspill med kuler på en kortklipt, flat gressplen eller innendørs på kunstgress/teppe. Grunnprinsippene er de samme som i boccia hvor man ruller kulene mot en målkule og får til slutt ett poeng per kule som er nærmere målkulen enn motstanderens nærmeste.

Bowls er kjent fra 1200-tallet og er svært populært i mange land, særlig Storbritannia.