– Et hån mot innbyggerne av Høyre-politikere å trenere overføring av energiaksjer

Saxe Frøshaug (55)

Saxe Frøshaug (55) Foto:

Av
DEL

MeningerSpørsmålet om å overføre en andel av Østfold fylkeskommunes aksjer i Østfold Energi til kommunene ble tilsynelatende avklart gjennom et solid flertallsvedtak i fylkestinget den 20. juni.

LES OGSÅ: Opprør mot vedtaket som skal gi kommunene aksjer for 1,75 milliarder

Det er derfor sterkt beklagelig at noen politikere, med Høyre i front, nå går til omkamp. Disse politikerne har levert inn en lovlighetsklage, ikke på grunn av saksbehandlingsfeil eller formalia, men fordi de simpelthen ikke kan akseptere vedtaket som er fattet.

I klar tekst betyr dette at det nå må innkalles til et nytt møte i fylkestinget den 12. august.  Bare å innkalle til et slikt møte vil trolig påføre innbyggerne en kostnad på over 100 000 kroner.

Taktikken fra Høyre er tydeligvis å hale ut tiden slik at vi i Østfold ikke rekker gjøre noe bindende vedtak om overføring av aksjene i Østfold Energi til kommunene før Viken fylkeskommune er et faktum. Den måten som Høyre (og to representanter fra V og MDG) jobber på i denne saken er et hån mot fylkets innbyggere og mot de vedtak som blant annet kommunene i Indre Østfold har gjort.

Artikkeltags