Retrostil i Tomter

Veivalg: An-Magritt og Asbjørn Moen overtok Tomter nedre i 2003. ? Her har svigerfar drevet med melkeproduksjon i en årrekke. Han har stått for 2,5 årsverk alene. Skulle vi fortsette, måtte vi fornye og utvide og med svigerfars velsignelse valgte vi å legge ned, forteller An-Magritt.

Veivalg: An-Magritt og Asbjørn Moen overtok Tomter nedre i 2003. ? Her har svigerfar drevet med melkeproduksjon i en årrekke. Han har stått for 2,5 årsverk alene. Skulle vi fortsette, måtte vi fornye og utvide og med svigerfars velsignelse valgte vi å legge ned, forteller An-Magritt.

Artikkelen er over 7 år gammel

– Med fire barn må man tåle at ting blir ødelagt. Bruksverdien er høy, sier interiørblogger An-Magritt Moen (35).

DEL

Like ved Tomter kirke, på småbruket Tomter Nedre, har An-Magritt Moen skapt en egen, liten verden av særegenheter. Hun beskriver hjemmet som en salig miks mellom nytt og gammelt.

– Kreativt, lekent og med en blanding av ulike stiler, som pasteller og naturmaterialer. Jeg liker ikke for mange elementer på ett sted.

– Viktig for meg er også at tingene kan brukes, oppsummerer Moen, som opprettet bloggen RomantiskRetro i november.

– Interiørinteressert har jeg vært så lenge jeg kan huske. Nå har jeg fått et medium å putte ideene mine i, og responsen har overraskende stor. For meg har blogging vært udelt positivt, forteller hun.

Gjenbruk

Det var i 2002 An-Magritt og mannen Asbjørn flyttet inn i det hvite huset fra 1810.

– Fornyinger hadde vært gjort flere ganger, og vi trengte i hovedsak kun å male. I tillegg bygget vi om vaskerommet hvor vi samlet hele familiens klesbeholdning. På kjøkkenet skiftet vi gulv og pusset innredning, som var for god til å byttes, sier bloggeren.

Og det er dét som er tanken bak mye av det An-Magritt har gjort. Foruten en taklampe og en sofa består interiøret enten av arv eller loppemarkedsgods

– Jeg har et trent loppeøye, ler hun.

Koppestell som håndtak

An-Magritt Moen drar frem noen eksempler, som det gamle skapet i flammebjørk.

– Det sto her da vi flyttet inn. I stedet for å male, tapetserte jeg speilene i gammel retrotapet fra 1970-tallet. Det tok 20 minutter og er enkel å fjerne.

Hun går videre til den gamle kontorstolen i hjørnet, godt brukt av faren gjennom et yrkesaktivt liv.

– Han har laget den selv; Smidd bein, rygg og skåret ut sete og ryggsete. Jeg er glad i den stolen, sier Moen.

Like ved står en gammel kakkel-ovn som de har hentet fram fra vedskjulet. Den skal pusses opp og kobles til.

På kjøkkenskuffene er små knotter formet som kopper og tallerkener.

– Det er ei venninne av meg som har laget dem. De er en avstøpning av datterens koppestell, som er fylt og pusset, lyder forklaringen.

I vinduene henger lamper i pastellfarger. Noen lampeskjerm finnes ikke.

– Jeg får ideer gjennom blader og andre bloggere. Ut ifra det skaper jeg min egen signatur, sier An-Magritt Moen.

Artikkeltags