– Vi lever det gode liv på landet, og var nesten nødt til å skrive om det. Det er jo livet på landet vi kan noe om, konkluderer venninnene Cathrine Rød Gundersen og Heidi Frøshaug smilende.

De har akkurat mottatt prøveeksemplaret av interiørboken de har skrevet fra trykkeriet. «Livet på landet» er nesten klar for utgivelse – den skal bare leses gjennom og finpusses først.

– Håpet er å vise folk at man ikke trenger å kjøpe alt nytt og bruke masse penger på interiør. Det er viktig å ta vare på kulturarven vår og det man allerede har og ta det fram.

De to damene har derfor besøkt en rekke ulike steder hovedsakelig i Indre Østfold. Der har de fotografert vakre hjem og interiører der eierne har valgt å fronte den gammeldagse romantiske stilen de alle etterstreber.

Startet med gåtur

Skal man tro Frøshaug og Rød Gundersen, startet det hele på en gåtur for et år siden der bokutgivelsestemaet ble brakt på banen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å skrive bok, jeg har bare vært usikker på hva den skulle handle om, sier Cathrine Rød Gundersen.

Raskt etter at duoen hadde bestemt seg for å sette drømmen ut i livet, begynte de forberedelsene. Det var mye materiale som trengtes – til slutt var det planlagt at boken skulle inneholde både tips og råd, oppskrifter og inspirasjon. Fotografering ble en sentral del av prosessen, da venninnene selv dro rundt og besøkte trendy hjem.

Da var det kanskje en fordel at damene også har en viss faglig tyngde. Cathrine Rød Gundersen er utdannet møbelsnekker, mens Heidi Frøshaug driver interiørbutikken Bryggerhuset.

– Vi var nødt til å starte med en gang, med tanke på at boken skulle deles inn i måneder, og dermed trengte bildemateriale fra hele året, sier de.

– Jeg har blitt mye flinkere til å se rundt meg, konkluderer Frøshaug.

Hun mener at bokprosjektet har gjort henne mye mer oppmerksom på alt det vakre som finnes i hverdagen, og å benytte anledningen til å komme seg ut i naturen.

Forhåndssolgt i 1000 eksemplarer

Damene lot ikke de faktum at de ikke har noe forlag i ryggen stoppe seg. De tok seg like godt av alt selv – fra skriving, fotografering og innhenting av stoff – til layout og korrekturlesning. Trykkejobben ble det Mysen-firmaet Nr1 Trykk Grefslie som tok seg av.

Det er allerede vist interesse for boken i både Norge, Sverige og Danmark.

– Den er forhåndssolgt i 1000 eksemplarer, og det til og med før den er ferdig trykket. Det er kjempemoro, er damenes klare beskjed.

I løpet av denne uken er boken forventet ferdig innbundet og om ikke lenge vil den være mulig å få tak i på Rød Gundersen og Frøshaugs interiørblogg.