Gå til sidens hovedinnhold

Heklet elgen Albin

Artikkelen er over 9 år gammel

– Jeg heklet først én elg. Så skjedde dette med Albin, og jeg lagde enda en – i hvit. Da var det i gang, sier Trine Zetterlund.

På Cafè Lille Central i Askim, på det innerste rommet, henger to elghoder i hvitt, brunt, rosa, blått og grått. Det var den fargerike elgen som kom først, heklet etter en oppskrift på nettet.

– Vi snakket mye om elg på en speiderleir vi var på i sommer. På en dansk hjemmeside fant jeg oppskriften, og heklet en elg i farger. Like etter ble Albin skutt. Da kom jeg på at jeg len i hvit også, forteller Trine Zetterlund.

Siden har det kommet flere bestillinger på de originale elgene, blant annet i julefargene rødt og hvitt.

Albin Hirvi

– Jeg har fått en del kommentarer på dem, ja.

Eier av Cafè Lille Central, Kari Merete Auten, smiler og retter litt på vatten i Albin.

– Vi har døpt ham Albin Hirvi. Hirvi betyr elg på finsk. Speidergruppa samarbeider med finske speidere, forklarer hun og ler forsiktig.

Auten er venninne med Zetterlund og sammen lager de heklede brikker, tepper, puter og trekk til vaser og lysestaker som de selger fra kafeen i Askim. Begge har drevet med håndarbeid hele livet. For Auten er ...

– ... det nødvendig å holde liv i den lidenskapen.

Gammelt mønster, «nytt» garn

Til trekkene og brikkene har hun tatt utgangspunkt i en gammel heklebok hun hadde liggende.

– Jeg har brukt mønstre fra 1960- og 1970-tallet og blandet dem med et mer moderne materiale, sisalgarn (langt og hardfibret garn av naturfiber), forteller Auten, som ønsker hekle- og strikkemoten hjertelig velkommen tilbake.

Oppskriften på elgen finner du her!