– En ære å være i finalen

Stadig forandring: ? Jeg elsker ny design, gamle ting, rust og patina, redesign og nytenking. Sammen med min kjære mann og mine fire barn, bor vi i et hus fra 1810. Huset fylles med en god blanding av nytt og gammelt. Jeg har alltid noen prosjekter på gang. Uttrykket og stilen i huset mitt forandrer seg i takt med hodet mitt. Med andre ord; stadige endringer, skriver An-Magritt Moen på sin interiørblogg. 										 Foto: An-Magritt Moen

Stadig forandring: ? Jeg elsker ny design, gamle ting, rust og patina, redesign og nytenking. Sammen med min kjære mann og mine fire barn, bor vi i et hus fra 1810. Huset fylles med en god blanding av nytt og gammelt. Jeg har alltid noen prosjekter på gang. Uttrykket og stilen i huset mitt forandrer seg i takt med hodet mitt. Med andre ord; stadige endringer, skriver An-Magritt Moen på sin interiørblogg. Foto: An-Magritt Moen

Artikkelen er over 7 år gammel

Et småbruk på Tomter nedre kan bli hele landets boligfavoritt.

DEL

– Det var veldig overraskende og gøy, sier firebarnsmoren An-Magritt Moen (35) fra Tomter.

Hjemmet hennes er finalist i den landsomfattende kåringen av Norges vakreste hjem.

– Jeg tenkte «ja, ja – jeg kan jo bare sende inn noen bilder». Da jeg fikk mail om at jeg var med i finalen, hadde jeg nærmest glemt det hele. Men det er utrolig spennende, sier Moen.

Hun legger til at det er en stor ære å bli plukket ut.

– Jeg konkurrerer mot utrolig dyktige damer med nydelige hjem, forteller Tomter-kvinnen.

Ensom østfolding

Dette er det tredje året boligkonkurransen går av stabelen. Den foregår på boligpluss.no, og det er her publikum kan gå inn for å stemme på sin favoritt.

Til sammen ti hjem fra Norge rundt er med i finalen, fra Bodø i nord til Arendal i sør. An-Magritt Moen er eneste representant fra Østfold.

– Det er stor variasjon mellom hjemmene. Konkurransen handler mye om hva folk liker, sier hun.

Smaalenenes Avis skrev om An-Magritt så sent som i mars i år. Da var det tre måneder siden hun startet interiørbloggen RomantiskRetro.

Høy bruksverdi

– Kreativt, lekent og med en blanding av ulike stiler, som pasteller og naturmaterialer. Jeg liker ikke for mange elementer på ett sted, oppsummerte hun stilen sin den gang.

Et av de viktigste fokusområdene når hun innreder, er nytteverdien. For:

– Med fire barn må man tåle at ting blir ødelagt.

Mange av gjenstandene har An-Magritt Moen selv pusset opp, som det gamle skapet i flamme-bjørk. I stedet for å male, tapetserte hun speilene i gammel retrotapet fra 1970-tallet. Den lille forvandlingen tok 20 minutter.

Her er kjøkkenskuffer med små knotter formet som kopper og tallerkener. I gangen står en hjemmelaget benk av sammenskrudde lakkhyller fra Ikea og gamle potetkasser fra mannens bestefar, som det blir god og romslig oppbevaring av.

Dette og mye mer utgjør et hjem av små interiørskatter.

Artikkeltags