Egg-angrep mot eldre

Slik har det sett ut ved flere anledninger i postkassa utenfor et borettslag i Dokka sentrum.

Slik har det sett ut ved flere anledninger i postkassa utenfor et borettslag i Dokka sentrum. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Dette er mobbing av eldre mennesker, sier styreleder og vaktmester i borettslaget etter gjentatte hærverk.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

[OPPLAND ARBEIDERBLAD] Ved flere tilfeller har beboere i et borettslag i Dokka sentrum fått egg knust i postkassene. Også på inngangsdørene har det blitt smurt egg utover.

– Jeg er rett og slett fortvilet. Dette er mobbing av eldre mennesker, sier Ingvald Nilsen som er styreleder og vaktmester i borettslaget i Dokka sentrum til oa.no.

De aller fleste i borettslaget er eldre mennesker over 70 år, den eldste er 92 år gammel.

– Helt siden vi flyttet inn i borettslaget i 2005 har vi jevnlig vært utsatt for hærverk, sier Ingvald Nilsen. Han tar opp en stor klase med rognebær fra plenen.

– Slike kaster de mot vinduene våre. Og gress legges i store hauger foran folks inngangsdører eller strøs utover verandaene, forteller styrelederen. Gjennom de sju årene som er gått siden borettslaget ble tatt i bruk, har søppelrommet blitt endevendt, gjerder er revet ned og påkjørt, gåstoler er stjålet og ødelagt, om vinteren smeller snøballer i vindusrutene. Det urineres, drikkes øl og bråkes inne på borettslagets område, og det ringes på dørene sent om kvelden. Når de eldre går for å åpne, er fuglene fløyet.

Trafikken rundt borettslaget sjenerer også beboerne.

– Det må komme fartsrestriksjoner i Skredder Engsgate, enten med forbud mot kjøring visse tider av døgnet eller nedsatt hastighet, sier Nilsen som forteller om stor trafikk av biler som kjører både i 70 og 80 km/t. Han forventer at kommunen gjør noe for å få slutt på trafikken. Hærverket er politianmeldt.

Les saken på oa.no

Artikkeltags