Bjørnov vant byggeskikkpris

VESLE ROÅS:  Eiendommen til Ingrid Bjørnov og Terje Holli får mye skryt av fagjuryen.

VESLE ROÅS: Eiendommen til Ingrid Bjørnov og Terje Holli får mye skryt av fagjuryen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ingrid Bjørnov (48) mener hun bor i «drømmekåken». Fagjuryen for årets byggeskikkpris i Hobøl er helt enige.

DEL

Byggesaksbehandler i Hobøl kommune, Berit Årvik Christensen, er klar i sin vurdering. Hun skryter hemningsløst av arbeidet Ingrid Bjørnov og Terje Holli har gjort på eiendommen Vesle Roaas. I sin begrunnelse for pristildelingen skriver hun blant annet følgende.

«Samspillet mellom det gamle våningshuset og tilbygget gir en god og helhetlig virkning hvor gamlehuset framstår som «hovedhuset» på en naturlig og uanstrengt måte. Prosjektet bringer høy arkitektonisk kvalitet og skulpturelt formspråk inn i en ny egenart, samtidig som det tilpasser seg kulturlandskapet».

¿ Klyper meg fortsatt i armen

I intervju med Smaalenenes Avis ytrer Bjørnov sin takknemlighet for anerkjennelsen.

¿ Det er veldig oppmuntrende at vår litt sære smak blir anerkjent av fagfolk. Prisen kom brått, men gledelig på oss, sier hun. Sammen med ektemannen Terje Holli har den folkekjære artisten nå bodd i Hobøl i fem år. Hun forteller at ønsket om tun, garasje, armslag og et sted de kunne bygge ut og spille høyt, var blant grunnene til at de ville flytte til Hobøl. ¿ Nå bor vi i drømmekåken. Det er uvirkelig stilig her. Jeg klyper meg fortsatt i armen, forteller Bjørnov.

Ble annerledes enn planlagt

Huset de flyttet inn i, i 2007, er i dag bare en liten del av Vesle Roås. Med hjelp fra arkitekt Birger Dahl ved Enerhaugen arkitektkontor kom det digre tilbygget på plass steg for steg.

¿ Vi tegnet og forklarte masse for Birger, men han kom tilbake med noe ganske annet som var mye bedre. Deretter fulgte en sunn tautrekking mellom Birger og Terje. Birgers lys og linjer mot Terjes knallharde krav til lagring og praktiske løsninger, forteller Bjørnov om utbyggingsprosessen. Realitetsbeskrivelsen bekreftes av arkitekt Birger Dahl. ¿ Jeg vil ikke si hva det var de hadde planlagt, men det var noe helt annet enn det som ble resultatet. Jeg synes vi hadde god dialog under prosjekteringen, og jeg er godt fornøyd mer resultatet. Det var et spennende oppdrag, og det er hyggelig å få anerkjennelse for arbeidet av kommunen, sier han.

Artikkeltags